16.08.2024
Телеканал NTD

Гантелі в 90 років: тренажерний зал для бабусь і дідусів з’явився в Австралії

Гантелі в 90 років: тренажерний зал для бабусь і дідусів з'явився в Австралії

Гантелі, присідання й велотренажери — ось на що наважилися ці люди похилого віку Канберри, столиці Австралії...

Дата завантаження: 2024-05-16

video

Гантелі, присідання й велотренажери — ось на що наважилися ці люди похилого віку Канберри, столиці Австралії.

У 92 роки сили Зори Каспарек лише зростають. А раніше відвідування спортзалу здавалося чимось нереальним: 16 правнуків, глухота. Сьогодні інструкції тренера жінка розуміє з пів слова.

[Зора Каспарек, учасниця проєкту]:
«Трохи впевненості в собі, бо в старості завжди боїшся, що щось не вийде».

Команда молодих тренерів налаштована рішуче: допомагають пенсіонерам комфортно й безпечно підвищити свою мобільність, а отже, і якість життя.

[Патрік Браун, фізіотерапевт]:

«Дослідження довели, що можна поліпшувати фізичну форму, силу й м’язову масу в будь-якому віці, навіть у 90 років».

[Еллі Сі, тренерка]:
«Коли думаєш про тренажерні зали, то асоціюєш їх із молоддю. Але насправді, якщо подивитися, як ми займаємося зі старенькими, побачите, що це їм дуже подобається».

Щось нове тут дізнаються всі. Приміром, відвідувачі, багато з яких емігранти з інших країн, розповідають молодим австралійцям про культуру, яку перейняли за малих літ.

[Патрік Браун, фізіотерапевт]:
«Я дізнався багато всіляких рецептів наших клієнтів. Минулого тижня я приготував те, чого ніколи раніше не робив. Зора поділилася зі мною рецептом із чеської кухні».

Коротке посилання на цю сторінку:

Гантелі в 90 років: тренажерний зал для бабусь і дідусів з’явився в АвстраліїОгляд світових подій (з 7 по 12 квітня)На Кубі закінчується паливо?Мистецтво допомагає людям із деменцією поліпшити якість життяООН: п’ять країн допоможуть Гаїті в боротьбі з озброєними бандамиЖиття на мосту: як бразильці рятуються від повенейДруга найбільша в історії Техасу пожежа знищує будинкиТемпи зменшення площі тропічних лісів у світі 2023 року сповільнилисяВирощування календули процвітає в Єгипті, попри економічний спадЗруйнований міст у Балтіморі: кадри через 10 днів після аварії

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: