15.12.2024
Телеканал NTD

У Пакистані не припиняються великі повені

У Пакистані не припиняються великі повені

Тисячі пакистанців туляться на сухому клаптику землі в передмісті Гайдарабада. Тут виник стихійний наметовий табір. Люди..

Дата завантаження: 2024-05-15

video

Тисячі пакистанців туляться на сухому клаптику землі в передмісті Гайдарабада. Тут виник стихійний наметовий табір.

Люди поспіхом утікали від повені — з берегів вийшла річка Інд.

[потерпілий]:
«Наша худоба, постільні речі, посуд — усе змило. Людям ледве вдалося врятуватися».

[потерпіла]:

«Тут мешкало 200‒250 осіб. Ми у відчаї вибігли з будинків у піжамах. Наші житла зруйновано, речі залишилися всередині. Деякі хати із солом’яними дахами завалилися просто на дітей».

Нинішні повені в Пакистані — найбільші за десятиліття. Вони почалися після рекордних мусонних злив і танення льодовиків у північних горах на тлі рекордної літньої спеки.

За даними влади, жертвами стали вже 1325 осіб, третина з них — діти.

Загалом повені та зсуви позначилися на 15 % населення країни, це 33 мільйони осіб. Зруйновано мільйон 600 тисяч будинків, а також дороги, залізничні колії та системи зв’язку. Майже 640 тисяч людей розмістилися в наметових містечках.

Затоплено 800 тисяч гектарів сільгоспугідь. Вода знищила як новий урожай, так і запаси старого.

ООН закликала виділити Пакистану 160 мільйонів доларів, щоб країна змогла впоратися з наслідками.
Коротке посилання на цю сторінку:

У Пакистані не припиняються великі повеніНемає джерел: через забруднення іракці змушені купувати питну водуОгляд світових подій (з 7 по 12 квітня)Дубайський стартап робить столове приладдя з пшеничної соломиЯпонія додасть фінвалів до переліку видів для китобійного промислуПрезидент Південної Кореї закликав лікарів-страйкарів шукати компромісНовий рекорд: у Ріо-де-Жанейро спека відчувалася на рівні 62 °CООН: голодна смерть загрожує 220 000 дітей у СуданіМарокко: лазні закриті, води немаєУсередині Швейцарської гвардії, яка захищає Папу Римського

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: