17.06.2024
Телеканал NTD

ЄС призупинить дію спрощеного візового режиму з Росією

ЄС призупинить дію спрощеного візового режиму з Росією

Росіянам тепер буде важче отримати візи для поїздки до Євросоюзу. Голови МЗС країн ЄС домовилися призупинити..

Дата завантаження: 2024-05-17

video

Росіянам тепер буде важче отримати візи для поїздки до Євросоюзу. Голови МЗС країн ЄС домовилися призупинити дію спрощеного візового режиму з Росією. Це рішення вони ухвалили на неформальній зустрічі в Празі.

[Жозеп Боррель, Верховний представник ЄС з питань закордонних справ]:
«Отримати візи буде складніше, але отримати їх все одно буде можливо. Щоправда, у набагато меншій кількості».

Угода про спрощення видачі віз між Росією та Євросоюзом діяла з 2007 року. Країни ЄС знизили вартість візових зборів та спростили правила для отримання мультивіз. Заяви розглядали від десяти днів до місяця.

Тепер росіянам доведеться надавати більше документів. Візовий збір подорожчає із 35 до 80 євро. Розглядатимуть заяви до пів року. Чи видаватимуть далі мультивізи, поки не зрозуміло. Також не відомо, що в майбутньому вирішать у ЄС щодо вже виданих росіянам віз.

Деякі країни Євросоюзу наполягали на тому, щоби повністю закрити кордони для громадян РФ. Проти виступила Франція, Німеччина та кілька інших членів блоку. Проте країни, які мають сухопутні кордони з Росією, зможуть самі вирішувати, чи видавати візи російським мандрівникам.

[Жозеп Боррель, Верховний представник ЄС з питань закордонних справ]:
«Ці країни можуть вжити заходів на національному рівні для обмеження в’їзду до Європейського Союзу через свої кордони, спираючись на Шенгенський прикордонний кодекс ЄС».

Минулими роками найбільше шенгенських віз видавали саме громадянам Росії. Так 2019-го їх отримало чотири мільйони осіб.
Коротке посилання на цю сторінку:

ЄС призупинить дію спрощеного візового режиму з РосієюЗбиті в Ізраїлі іранські дрони, дуже ймовірно, мають китайські компонентиЛідер сепаратистів Карлес Пучдемон висуне свою кандидатуру на виборах голови КаталоніїШлях до НАТО відкрився: Угорщина схвалила членство ШвеціїКитай обурений санкціями, запровадженими через війну в УкраїніУ Гаїті сформували перехідну президентську раду та призначили прем’єраСуд над імовірними китайськими шпигунами пройшов у ЛондоніФіліппіни звинувачують Китай у нападі на їхні судна в Південнокитайському моріІзраїль звинуватив сестру лідера ХАМАСу Ісмаїла ГаніїПедро Санчес залишається на посаді прем’єр-міністра Іспанії

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: