17.07.2024
Телеканал NTD

Різанина в громаді канадських індіанців — 10 загиблих, 15 постраждалих

Різанина в громаді канадських індіанців — 10 загиблих, 15 постраждалих

У Канаді розшукують двох людей, які влаштували масову різанину в провінції Саскачеван. Щонайменше десять осіб загинуло,..

Дата завантаження: 2024-05-17

video

У Канаді розшукують двох людей, які влаштували масову різанину в провінції Саскачеван. Щонайменше десять осіб загинуло, близько 15 постраждало.

Поліція вже назвала імена нападників. Це Демієн та Майлс Сандерсони. Поки невідомо, чи вони брати. Їм удалося втекти. Пошуки ведуть у всій провінції, а також у кількох сусідніх.

[Ронда Блекмор, прессекретар поліції Саскачевану]:
«На нинішньому етапі нашого розслідування ми вважаємо, що деяких жертв підозрювані вибрали спеціально, а інших — навмання».

Поліція закликала всіх місцевих жителів бути обережними, бо жертвою може стати будь-хто.

[Ронда Блекмор, прессекретар поліції Саскачевану]:

«Дозвольте мені прояснити: ми досі шукаємо двох підозрюваних. Ми просимо жителів Саскачевану та сусідніх провінцій бути пильними».

Напади сталися в 13 місцях корінної громади народу крі та в сусідньому селі Велдон.

Індіанці оголосили надзвичайний стан і створили два центри невідкладної допомоги.

Нападників бачили в чорному «ніссані рог» у місті Реджайна. Це приблизно за 320 кілометрів на південь від місця нападів. Поліція вважає, що потерпілих може бути більше.

Прем’єр-міністр Канади назвав напади «жахливими й несамовитими» і висловив співчуття сім’ям загиблих.

Громада крі в Саскачевані налічує близько 3400 осіб. Вони здебільшого живуть із сільського господарства, мисливства та риболовлі. У Велдоні проживає коло 200 осіб.

Корінні жителі становлять менше ніж 5 % населення Канади. У їхніх громадах зазвичай вищий рівень бідності та безробіття.
Коротке посилання на цю сторінку:

Різанина в громаді канадських індіанців — 10 загиблих, 15 постраждалихОкружний апеляційний суд США призупинив новий міграційний закон штату ТехасЗруйнований міст у Балтіморі: кадри через 10 днів після аваріїЄгипет будує велику стіну на кордоні із Сектором ГазиТайїп Ердоган: «Більш як 1000 членів ХАМАСу перебуває в лікарнях Туреччини»Влада Азербайджану зносить будівлю колишнього карабаського парламентуІзраїль відправив танки на північ Сектора ГазиЄвропарламент затвердив нові імміграційні правила ЄвросоюзуНапади на німецьких політиків напередодні виборів почастішалиУ Гонконгу оприлюднили жорсткішу версію закону про нацбезпеку

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: