17.06.2024
Телеканал NTD

Місія МАГАТЕ постійно перебуватиме на території ЗАЕС

Місія МАГАТЕ постійно перебуватиме на території ЗАЕС

Члени місії Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) постійно перебуватимуть на території Запорізької АЕС. Про це..

Дата завантаження: 2024-05-17

video

Члени місії Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) постійно перебуватимуть на території Запорізької АЕС. Про це у своєму твіттері заявив генеральний директор МАГАТЕ Рафаель Гроссі.

У четвер Група інспекторів МАГАТЕ прибула на Запорізьку атомну електростанцію. Цього ж дня російські вертольоти обстріляли житлові квартали Енергодара. Також було завдано мінометного удару в місце, яке розташоване дуже близько до атомних реакторів АЕС. Унаслідок обстрілу на станції спрацював аварійний захист і вимкнувся 5-й енергоблок.

Попри всі ризики команда іноземних фахівців вирішила не зупинятися.

[Рафаель Гроссі, генеральний директор МАГАТЕ]:
«Сьогодні вранці ситуація була досить складною. Але, як я вже сказав, зайшовши так далеко, я не збирався зупинятися. І з моєю мужньою командою ми впоралися».

Пізніше Гроссі повідомив, що група зібрала важливу інформацію під час свого першого огляду АЕС. За його словами, у МАГАТЕ ще багато завдань на Запорізькій АЕС, тому частина делегації залишиться на станції на кілька днів. Сам Гроссі того ж дня покинув територію об’єкта.

Нагадаємо, експертна група Міжнародного агентства з атомної енергії прибула до України після шести місяців напружених переговорів. Мета місії — оцінити фізичні пошкодження станції, умови, у яких працює персонал, та перевірити системи безпеки.

Запорізьку АЕС, найбільшу атомну електростанцію в Європі, російські війська окупували ще в перші дні широкомасштабної війни. Але вона й досі підключена до енергомережі України, і нею керують українські фахівці.
Коротке посилання на цю сторінку:

Місія МАГАТЕ постійно перебуватиме на території ЗАЕСІзраїль заявив, що не закінчив із «Хезболлою» і що «літо буде спекотним»Китай обурений санкціями, запровадженими через війну в УкраїніМарш на Нью-Делі: індійські фермери відкинули пропозицію владиХаос в аеропортах: у Великій Британії стався масовий збій у системі реєстрації пасажирівЛідер сепаратистів Карлес Пучдемон висуне свою кандидатуру на виборах голови КаталоніїЄС запроваджує перший пакет санкцій проти китайських компанійТріщина завдовжки 3 км утворилася під час ще одного виверження вулкана в ІсландіїІзраїль відправив танки на північ Сектора ГазиЗброя для України вже в дорозі: Байден підписав законопроєкт про допомогу

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: