17.06.2024
Телеканал NTD

У спустошеному посухою Сомалі назріває голод

У спустошеному посухою Сомалі назріває голод

Історична посуха Сомалі Організація Об’єднаних Націй у понеділок заявила, що в південному регіоні Сомалі невдовзі може..

Дата завантаження: 2024-05-17

video

Історична посуха
Сомалі

Організація Об’єднаних Націй у понеділок заявила, що в південному регіоні Сомалі невдовзі може початися голод.

За словами експерта з клімату, країну спустошує історична посуха. Уперше за понад 40 років в регіоні Африканського Рогу було чотири поспіль невдалих сезонів дощів. П’ятий, який має розпочатися найближчими днями, імовірно, буде таким самим.

[Гулейд Артан, директор Східноафриканського кліматичного центру]:
«Щоб дати вам уявлення про те, наскільки погана ситуація, зазначимо, що посуха 2010‒11 років, яка (за оцінками) спричинила смерть близько чверті мільйона сомалійців, була лише після трьох невдалих сезонів дощів. А це буде п’ятий».

Через посуху щонайменше один мільйон людей були змушені покинути свій дім. Голодні сім’ї блукають пересохлою місцевістю в пошуках допомоги. Багато хто дорогою помирає. Навіть коли вони потрапляють до таборів за межами міст, там їм мало чим можуть допомогти.

Гулейд Артан закликав світову спільноту надати невідкладну допомогу жителям цього регіону.

[Гулейд Артан, директор Східноафриканського кліматичного центру]:
«І ми сподіваємося, що міжнародна спільнота, центральний уряд прийдуть їм на допомогу, бо багато людей не можуть довго на неї чекати».

Водночас ситуацію значно ускладнила загарбницька війна Росії в Україні. 90 % обсягу пшениці Сомалі отримувало з цих двох країн. Унаслідок блокування російськими окупантами українських чорноморських портів, зерно з України тривалий час не могло потрапити на світові ринки. Це призвело до значного зростання цін на продовольство.

Федеративна Республіка Сомалі розташована на північному сході Африки. Це один із найбідніших і найнеспокійніших регіонів світу.
Коротке посилання на цю сторінку:

У спустошеному посухою Сомалі назріває голодБіля парламенту Грузії розганяють демонстрантів, поки всередині обговорюють закон про іноагентівУперше за п’ять років: Сі Цзіньпін приїхав до ЄвропиООН: дитяча смертність у світі зменшилася до рекордно низького рівняУ Південній Кореї лікарів-протестувальників збираються віддати під судВеликі повені на півночі Іраку: є загибліНайпотужніший за 25 років землетрус на Тайвані: щонайменше четверо загиблихНапади на німецьких політиків напередодні виборів почастішалиАфіни накрила пилова буря із СахариУ Тбілісі посилюються протести проти закону про іноагентів

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: