17.06.2024
Телеканал NTD

ООН закликає виділити Пакистану 160 млн доларів

ООН закликає виділити Пакистану 160 млн доларів

ООН звернулася до світу з терміновим закликом виділити гроші для допомоги Пакистану, який потерпає від небувалих..

Дата завантаження: 2024-05-17

video

ООН звернулася до світу з терміновим закликом виділити гроші для допомоги Пакистану, який потерпає від небувалих повеней. Організація Об’єднаних Націй хоче зібрати 160 мільйонів доларів.

У Пакистані внаслідок повеней і зсувів цього літа загинуло більш як 1100 людей, зокрема сотні дітей. Постраждало 72 зі 160 районів країни. Лихо зачепило 33 мільйони осіб — це понад 15 % населення. Зруйновано близько мільйона будинків. Сотні тисяч людей утратили житло й не мають доступу до їжі, води та медобслуговування. Пошкоджено інфраструктуру, знищено посіви. Загинуло понад 700 тисяч голів худоби.

За попередніми оцінками влади, збитки становлять понад 10 мільярдів доларів.

[Антоніу Гутерріш, Генеральний секретар ООН]:
«Уряд Пакистану звернувся по допомогу до світової спільноти. Працюймо разом, щоб швидко відреагувати на цю колосальну кризу».

За словами Генерального секретаря ООН, світ зобов’язаний допомогти Пакистану, зокрема тому, що лихо спричинила зміна клімату. Виділені кошти мають забезпечити всім необхідним 5,2 мільйона людей.
Коротке посилання на цю сторінку:

ООН закликає виділити Пакистану 160 млн доларівСотні тисяч людей у Мексиці вийшли на протест проти президента країниАфіни накрила пилова буря із СахариМарш на Нью-Делі: індійські фермери відкинули пропозицію владиІзраїль убив трьох синів лідера ХАМАСуЄменські хусити заявили про удари по двох есмінцях СШАПівденнокорейці стають у черги за дешевою цибулею на тлі зростання цінХаос в аеропортах: у Великій Британії стався масовий збій у системі реєстрації пасажирівВеликі повені на півночі Іраку: є загибліУ Німеччині перекинувся міжнародний пасажирський автобус — є загиблі

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: