16.03.2024
Телеканал NTD

ВООЗ: захворюваність на віспу мавп у світі зменшилася на 21 %

ВООЗ: захворюваність на віспу мавп у світі зменшилася на 21 %

Всесвітня організація охорони здоров'я повідомила, що кількість випадків захворювання на віспу мавп у всьому світі зменшилася..

Дата завантаження: 2024-05-16

video

Всесвітня організація охорони здоров’я повідомила, що кількість випадків захворювання на віспу мавп у всьому світі зменшилася на 21 %. Це сталося минулого тижня після місяця поширення вірусу.

У липні ВООЗ оголосила спалах глобальною надзвичайною ситуацією в галузі охорони здоров’я. На сьогодні в 96 країнах зареєстровано понад 41 000 випадків зараження віспою мавп та 12 випадків смерті. Причому більшість у Сполучених Штатах Америки.

Згідно з останнім епідеміологічним звітом ВООЗ, зниження кількості випадків, можливо, свідчить про те, що спалах у європейському регіоні йде на спад.

[Тедрос Адханом Гебреєсус, голова ВООЗ]:
«Є ознаки того, що в Європі поширення сповільнюється. Там поєднання ефективних заходів громадської охорони здоров’я та вакцинації допомагає запобігти переданню».

Водночас він наголосив, що в Америці ситуація протилежна.

[Тедрос Адханом Гебреєсус, голова ВООЗ]:
«На ранніх стадіях поширення більшість зареєстрованих випадків була в Європі, а менша частина — у Північній та Південній Америці. Тепер усе змінилося: менш як 40 % зареєстрованих випадків у Європі та 60 % — в Америці».

Зазначимо, що раніше віспа мавп поширювалася переважно в Африці. Однак під час нинішнього спалаху епідемія набула глобального характеру й охопила багато західних країн. Причому здебільшого вірус передається серед чоловіків, які мали сексуальні контакти з іншими чоловіками.
Коротке посилання на цю сторінку:

ВООЗ: захворюваність на віспу мавп у світі зменшилася на 21 %У Пуерто-Рико оголосили надзвичайну ситуацію через лихоманку денгеТуристи закликають дати спокій принцесі Кейт після того, як її помітили у ВіндзоріШістьох арештовано й трьох розшукують у справі про найбільше в історії Канади викрадення золотаЯпонія додасть фінвалів до переліку видів для китобійного промислуУ Південній Кореї лікарів-протестувальників збираються віддати під судУ Німеччині роздратовані пасажири звинувачують профспілку машиністів у шантажіЛіванських школярів в ігровій формі навчають громадянської активностіНезвичайну кількість мертвих кайр знаходять на узбережжі ФранціїНа грецькому острові Лесбос створили кладовище для емігрантів

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: