18.12.2024
Телеканал NTD

Канадський водень постачатимуть до Німеччини з 2025 року

Канадський водень постачатимуть до Німеччини з 2025 року

Канада з 2025 року почне постачати до Німеччини водневе паливо. Таку угоду підписали під час офіційного..

Дата завантаження: 2024-05-18

video

Канада з 2025 року почне постачати до Німеччини водневе паливо. Таку угоду підписали під час офіційного візиту канцлера Олафа Шольца. Він прибув до Канади в пошуках альтернативи російському газу.

[Джастін Трюдо, прем’єр-міністр Канади]:
«Канадсько-німецький водневий альянс — це історичний крок до нашого спільного майбутнього. Мета — почати експортувати канадський водень до Німеччини до 2025 року. Це створить робочі місця для середнього класу та забезпечить постачання чистої енергії».

За словами Джастіна Трюдо, німецькі компанії вже починають підписувати договори на купівлю канадського водневого палива. Він зазначає, що попит великий.

Шольц каже, що до 2030 року завдяки водневому паливу Німеччина планує отримувати від 90 до 110 терават-годин електроенергії. Однак більшу частину водню доведеться експортувати.

[Олаф Шольц, канцлер Німеччини]:

«Канадські та німецькі компанії мають хороші позиції на ринку водневих технологій. Але виробники з інших країн, особливо з Китаю та США, завойовують дедалі більшу частину ринку шляхом розширення своїх виробничих потужностей. Нам важливо вжити заходів, щоб зберегти та розширити провідні позиції».

Альянс створили в місті Стівенвілл, яке розташоване в провінції Ньюфаундленд і Лабрадор. Як уважають, цей регіон ідеально підходить для вироблення «зеленого» водню з використанням відновлюваних джерел енергії. Там багато вітру, а також достатньо місця для вітряних турбін.
Коротке посилання на цю сторінку:

Канадський водень постачатимуть до Німеччини з 2025 рокуУ Тбілісі посилюються протести проти закону про іноагентівДострокові вибори в Португалії: соціалісти вперше з 2015 року втратили більшістьУрсула фон дер Ляєн може зберегти свою посаду ще на п’ять роківУперше за п’ять років: Сі Цзіньпін приїхав до ЄвропиКонгрес США ухвалив закон, який може заборонити тіктокАдміністрація Байдена скасувала послаблення нафтових санкцій щодо ВенесуелиПарламент ЄС ухвалив спірний закон про відновлення природиСуд над імовірними китайськими шпигунами пройшов у ЛондоніВерховний суд залишив ім’я Дональда Трампа в бюлетенях штату Колорадо

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: