28.12.2024
Телеканал NTD

Байден підписав гігантський законопроєкт про клімат, інфляцію та медстрахування

Байден підписав гігантський законопроєкт про клімат, інфляцію та медстрахування

Президент Джо Байден підписав законопроєкт на суму 430 мільярдів доларів, який уважають найбільшим кліматичним пакетом в..

Дата завантаження: 2024-03-28

video

Президент Джо Байден підписав законопроєкт на суму 430 мільярдів доларів, який уважають найбільшим кліматичним пакетом в історії США. Він має стримати інфляцію, зменшити внутрішні викиди парникових газів, а ще знизити ціни на ліки, що видають за рецептом.

Законопроєкт підтримує технології, такі як сонячні батареї, а також обладнання, яке зменшує забруднення на вугільних та газових електростанціях.

[Джо Байден, президент США]:
«Цей законопроєкт — найбільший крок уперед у питанні клімату за всю історію. І він дасть нам змогу сміливо робити додаткові кроки назустріч усім моїм кліматичним цілям і тим, які ми поставили перед собою».

Закон направить мільярди доларів, щоб за найближчі три роки мільйони американців змогли сплатити внески за приватне медичне страхування.

Завдяки йому Medicare вестиме переговори про зниження цін на ліки для людей похилого віку й гарантуватиме, що корпорації і багаті люди платитимуть більше податків.

Демократи кажуть, що проєкт допоможе боротися з інфляцією шляхом зменшення федерального дефіциту. Рейтингові агентства й незалежні економісти згодні, але кажуть, що результатів доведеться чекати роками.

Цього місяця бюджетне управління Конгресу дійшло висновку, що зміни мало вплинуть на інфляцію цього й наступного року. Тим часом економісти Пенсільванського університету вважають, що впродовж наступного десятиліття вплив на інфляцію статистично буде рівний нулю.

Республіканці заявили, що законопроєкт, навпаки, посилить інфляцію. А ще звинуватили демократів у спішному його проведенні через Конгрес майже без підтримки опонентів.

Тим часом опитування показало, що лише 12 % американців уважають, що законопроєкт знизить інфляцію. 36 % заявили, що ціни зростатимуть швидше.
Коротке посилання на цю сторінку:

Байден підписав гігантський законопроєкт про клімат, інфляцію та медстрахуванняПольські та чеські фермери перекрили КПП на кордоні з НімеччиноюРуйнування та цунамі: в Японії після землетрусу розбирають завали й чекають новогоРБ ООН ухвалила резолюцію, у якій закликала негайно припинити вогонь у Секторі ГазиФінляндія: тисячі мігрантів чекають у Росії можливості перейти кордон і потрапити до ЄСБанди підпалили парковання в столиці Гаїті: згоріли десятки машинНа АЕС «Фукусіма-1» стався витік радіоактивної водиКонституційна рада Франції скасувала частину пунктів спірного міграційного законуСупервівторок завершився перемогою Дональда Трампа та Джо Байдена

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: