19.08.2024
Телеканал NTD

Острови Мацзу — перша ціль Пекіна в разі вторгнення на Тайвань?

Острови Мацзу — перша ціль Пекіна в разі вторгнення на Тайвань?

На островах Мацзу, що належать Тайваню з 1949 року, з початку місяця обговорюють лише одну тему..

Дата завантаження: 2024-04-19

video

На островах Мацзу, що належать Тайваню з 1949 року, з початку місяця обговорюють лише одну тему — загрозу вторгнення.

Після того, як на Тайвань приїхали американські законодавці, Китай поблизу розпочав військові навчання. Тепер місцеві жителі вивчають тунелі й військові укріплення, збудовані ще за Холодної війни.

Мацзу — це архіпелаг із 19 острівців. Він лежить менш ніж за десять кілометрів від КНР. І це найближча точка до материка. Якщо спалахне воєнний конфлікт, ці острови, мабуть, стануть першою ціллю Пекіна.

Місцеві жителі стривожені, бо це місце дуже вразливе.

[жителька Тайваню]:
«Якщо вони справді почнуть війну, ховатися буде ніде. Хай скільки в нас тунелів, якщо вони окупують, то від них жодної користі не буде — нас однаково знайдуть».

Тутешніми вулицями розкидані модні кафе й бутик-готелі. На островах, як і раніше, багато туристів, яких приваблює природна краса острівців і їхнє воєнне минуле.

Але багато місцевих жителів уже готуються до того, що доведеться взяти до рук зброю.

[житель Тайваню]:
«Якщо якогось дня почнеться війна, я, звісно, хочу боротися за свою країну. Дарма, що я не дуже в цьому вправний. Гадаю, я знайду спосіб, як стати максимально корисним, щоб захистити свою країну від Китаю».

Тайвань — це частково визнана демократична держава. Комуністична влада КНР називає його своєю бунтівною провінцією. Напруженість у регіоні значно зросла, коли на острів прибула речник палати представників США Ненсі Пелосі. Вона стала найвищим американським чиновником, який приїхав до Тайваню за десятиліття.
Коротке посилання на цю сторінку:

Острови Мацзу — перша ціль Пекіна в разі вторгнення на Тайвань?В одному турецькому місті поновили на посаді обраного прокурдського мераСуд Гонконгу вирішив ліквідувати китайського будівельного гіганта EvergrandeДональд Трамп здобув перемогу на перших президентських праймерізАмериканський штат Аризона розглядає законопроєкт проти насильницького вирізання органів у КитаїПротест фермерів у Брюсселі на тлі саміту: вогнища та водометиДональд Трамп переміг на республіканських виборах у МічиганіДипломатичний скандал: працівники посольства Мексики залишили ЕквадорЄС запроваджує перший пакет санкцій проти китайських компанійООН ухвалила першу глобальну резолюцію щодо штучного інтелекту

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: