24.03.2024
Телеканал NTD

Лісові пожежі в Європі побили рекорд

Лісові пожежі в Європі побили рекорд

Лісові пожежі, що цього літа вирують у Європі, уже спалили другу за величиною площу за всю..

Дата завантаження: 2024-04-24

video

Лісові пожежі, що цього літа вирують у Європі, уже спалили другу за величиною площу за всю історію спостережень. І це тоді, як регіон перебуває в середині сезону пожеж. Такі дані наводить Об’єднаний дослідницький центр Європейського Союзу.

Згідно з ними, випалено вже понад 600 тисяч гектарів території. Це, наприклад, удвічі більше за площу Люксембургу. Такої великої згорілої території до серпня ще не було жодного разу. Загалом більше було лише 2017-го — тоді згоріло майже 988 тисяч гектарів, але це за весь сезон. У Середземномор’ї він, як правило, триває з червня до вересня. Записи ведуть із 2006 року.

Цього року великі пожежі охопили вже понад десять європейських держав. Тисячі людей були змушені евакуюватися, вогонь знищив будинки і зруйнував підприємства. У таких країнах, як Іспанія, Італія та Франція, ризик виникнення нових пожеж досі вкрай високий.

Наприклад, щойно вдалося взяти під контроль велику пожежу в іспанській Галісії. Вона встигла охопити 600 га землі. Причому влада каже, що це був підпал.

Клімат у Європі стає спекотнішим і сухішим, тому пожежі спалахують частіше і тривають довше. Ще одна причина — скорочення робочої сили через пандемію. Просто не було кому вирубувати сухостій, який спалахує як сірник і служить у цих пожежах головним пальним.
Коротке посилання на цю сторінку:

Лісові пожежі в Європі побили рекордПівденнокорейці стають у черги за дешевою цибулею на тлі зростання цінЗбиті в Ізраїлі іранські дрони, дуже ймовірно, мають китайські компонентиОпозиційні сили обійшли партію Ердогана на муніципальних виборах у ТуреччиніПротест фермерів у Брюсселі на тлі саміту: вогнища та водометиДональд Трамп здобув перемогу на перших президентських праймерізПерше за сім років повне сонячне затемнення побачили жителі Північної АмерикиУ Південній Кореї лікарів-протестувальників збираються віддати під судАмериканський штат Аризона розглядає законопроєкт проти насильницького вирізання органів у КитаїМігранти не бояться нового закону Техасу й далі проникають до США

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: