29.12.2024
Телеканал NTD

Відразу після перемир’я з Гази на Ізраїль полетіли ракети

Відразу після перемир'я з Гази на Ізраїль полетіли ракети

Лише за кілька хвилин після початку перемир'я із Сектора Гази на Ізраїль полетіли ракети. Раніше за..

Дата завантаження: 2024-03-28

video

Лише за кілька хвилин після початку перемир’я із Сектора Гази на Ізраїль полетіли ракети. Раніше за посередництва Єгипту сторони домовилися про припинення вогню. Воно мало початися пізно ввечері 7 серпня.

А почався конфлікт 5 серпня, коли армія Ізраїлю розпочала операцію проти терористичного угруповання «Ісламський джихад». Метою було знищити лідерів екстремістської організації та зруйнувати її інфраструктуру. За кілька днів до цього заарештували Бассема Сааді — лідера терористів.

Унаслідок авіаударів по Газі загинув один із військових керівників угруповання Тайсір Джабарі. Також ізраїльські військовики затримали 19 бойовиків.

Терористи у відповідь почали обстрілювати Ізраїль. За три дні було випущено 900 ракет та снарядів. 95 % їх перехопила система «Залізний купол». Сирени майже безперервно лунали в Тель-Авіві та Ашкелоні. Долетіли снаряди й до заходу Єрусалима.

Багато жителів районів, що межують з Газою, на час обстрілів поїхали до інших регіонів Ізраїлю. Але ця сім’я в Ашкелоні намагається в такій ситуації жити нормальним життям. Коли лунають сирени, усі збираються у гардеробній без вікон. Тут у разі влучення ракети в будівлю є шанс вижити.

[Еліад Азулай, житель Ашкелона]:
«Обстріли можуть розпочатися будь-коли. Ну то й що? Невже нам щомісяця чи що два треба збирати речі та їхати на північ? Ми навчилися жити за таких умов. У квартирі є сховок: десять секунд — і ми там. Побудемо в ньому хвилин десять — і все скінчиться».

Ізраїльська сторона погодилася на перемир’я, бо мети операції досягнуто.

Водночас «Ісламський джихад» у рамках угоди про припинення вогню вимагає випустити з ізраїльської в’язниці двох командирів угруповання. Інакше бойовики погрожують обстрілювати й далі.
Коротке посилання на цю сторінку:

Відразу після перемир’я з Гази на Ізраїль полетіли ракетиОдна пропозиція на тисячу заявок: молоді китайці не можуть знайти роботуПарламент Туреччини схвалив заяву Швеції на вступ до НАТОТисячі сербів знову протестують проти результатів виборівКанада обмежить час роботи для іноземних студентівВикрадення планів безпеки поставила під загрозу проведення Олімпіади в ПарижіВ Індонезії через повені та зсуви гинуть людиПожежа в таборі для біженців у Бангладеш: понад 8000 людей залишилося без даху над головоюООН: дитяча смертність у світі зменшилася до рекордно низького рівняВибух у ресторані в Китаї: є загиблий та постраждалі

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: