24.09.2024
Телеканал NTD

Колишній бойовик став президентом Колумбії

Колишній бойовик став президентом Колумбії

Президентом Колумбії обрали колишнього повстанця-ліворадикала. Це сталося вперше за всю історію країни. Густаво Петро був членом..

Дата завантаження: 2024-04-24

video

Президентом Колумбії обрали колишнього повстанця-ліворадикала. Це сталося вперше за всю історію країни. Густаво Петро був членом партизанської групи М-19. Він склав присягу на площі в Боготі, на якій було понад 100 тисяч глядачів, зокрема й іспанський король Філіп VI та дев’ять латиноамериканських президентів.

[Густаво Петро, новообраний ​​президент Колумбії]:
«Ми нарешті об’єднаємо Колумбію. Ми об’єднаємо всіх нас і покладемо край розбрату, з яким зіткнулися люди».

Петро пообіцяв відновити мирні переговори з повстанцями Національно-визвольної армії та повернути мирну угоду 2016 року з колишніми членами ФАРК, які її відкинули. Зі слів Петро, збройні угруповання мають прийняти його умови.

[Густаво Петро, новообраний ​​президент Колумбії]:
«Ми закликаємо всіх, хто досі тримає зброю, залишити її в тумані минулого. Прийняти законні блага в обмін на мир».

Він також сказав, що розробить нову стратегію боротьби з наркотрафіком, зміною клімату та бідністю в Колумбії. А ще планує відновити дипломатичні відносини з Венесуелою.
Коротке посилання на цю сторінку:

Колишній бойовик став президентом КолумбіїФранцузькі фермери досі блокують дороги, що ведуть до ПарижаПарламент ЄС ухвалив спірний закон про відновлення природиОкружний апеляційний суд США призупинив новий міграційний закон штату ТехасВ одному турецькому місті поновили на посаді обраного прокурдського мераЄвропарламент затвердив нові імміграційні правила ЄвросоюзуУрсула фон дер Ляєн може зберегти свою посаду ще на п’ять роківАлбанія незабаром почне приймати мігрантів у межах угоди з ІталієюАдміністрація Байдена скасувала послаблення нафтових санкцій щодо ВенесуелиКонституційна рада Франції скасувала частину пунктів спірного міграційного закону

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: