18.08.2024
Телеканал NTD

ДР Конго вимагає від представника місії ООН залишити країну

ДР Конго вимагає від представника місії ООН залишити країну

Конголезький уряд вимагає від представника місії ООН зі стабілізації в ДРК залишити країну. Маттіаса Гіллмана звинувачують..

Дата завантаження: 2024-04-18

video

Конголезький уряд вимагає від представника місії ООН зі стабілізації в ДРК залишити країну. Маттіаса Гіллмана звинувачують у тому, що він зробив нетактовні й недоречні заяви. Які саме — не уточнюють.

Водночас влада країни заявляє, що слова Гіллмана спричинили напруженість у суспільстві, що минулого тижня спровокувало масові протести. Під час заворушень загинуло 36 осіб, серед яких чотири миротворці. Понад півтори сотні постраждало.

Конголезці вимагають вивести місію ООН із країни, бо вважають її неефективною. У січні цього року повстанське угруповання «Рух 23 березня» розпочало наступ у провінції Північне Ківу. Понад 200 тисяч осіб мусили покинути свій дім. Миротворці не змогли захистити населення.

Місія ООН працює в ДР Конго з 1999 року. На її фінансування витратили майже дев’ять мільярдів доларів. Нині чисельність миротворчих військ сягає 14 тисяч осіб.

Термін дії місії закінчується у 2024 році. Проте конголезький уряд хоче, щоб миротворців вивели раніше. Проти їхньої присутності вже три роки виступають конголезькі продемократичні рухи й деякі депутати. Вони звинувачують миротворців у відмові боротися зі збройними угрупованнями на сході країни.
Коротке посилання на цю сторінку:

ДР Конго вимагає від представника місії ООН залишити країнуНа Apple подали до суду в США, звинувативши компанію в монополізації ринкуБойовики-хусити виганяють з Ємену американців і британцівФранцузькі фермери досі блокують дороги, що ведуть до ПарижаШлях до НАТО відкрився: Угорщина схвалила членство ШвеціїАмериканський штат Аризона розглядає законопроєкт проти насильницького вирізання органів у КитаїБолгарія та Румунія частково приєдналися до Шенгенської зониГодинник Rolex, золото та діаманти: президента Перу звинувачують у розкраданніІзраїль порадив ХАМАСу «повернутися з інших планет на Землю»Північна Корея знову запустила крилаті ракети в море

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: