25.03.2024
Телеканал NTD

Балістичні ракети й винищувачі: Китай проводить навчання в Тайванській протоці

Балістичні ракети й винищувачі: Китай проводить навчання в Тайванській протоці

Китай підняв у небо понад 100 винищувачів, провів маневри коло 10 бойових кораблів, а також випустив..

Дата завантаження: 2024-04-25

video

Китай підняв у небо понад 100 винищувачів, провів маневри коло 10 бойових кораблів, а також випустив десятки балістичних ракет поблизу Тайваню. Найбільші навчання країни в Тайванській протоці почалися наступного дня після візиту спікера палати представників США Ненсі Пелосі в межах її азійського туру до частково визнаної держави.

Вона стала першим за 25 років чиновником США такого рангу, який відвідав острів. Візит спричинив запеклий протест китайської компартії, яка називає Тайвань бунтівною провінцією КНР.

У зв’язку із запуском ракет головний аеропорт Тайваню скасував десятки міжнародних рейсів. Також міноборони підняло в небо винищувачі. Це було потрібно, щоби перекрити доступ літакам КНР, щонайменше 22 з яких уже заходили до повітряної зони Тайваню. Також над невеликими островами Тайваню засікли чотири китайські безпілотники.

П’ять балістичних ракет, які випустив Китай, уперше впали у виключній економічній зоні Японії. Про це заявив міністр оборони Нобуо Кісі. Ця зона простягається на 370 кілометрів від зовнішніх кордонів територіальних вод країни.

[Нобуо Кісі, міністр оборони Японії]:
«Ми рішуче осуджуємо запуски, бо вони викликають великі побоювання щодо безпеки нашої країни та безпеки нашого народу».

Раніше в частину цих вод падали ракети з Північної Кореї.

Білий дім засудив запуск балістичних ракет з боку Китаю, назвавши це безвідповідальним кроком. Представник Держдепу США також сказав, що адміністрація Байдена відклала давно заплановане випробування міжконтинентальної балістичної ракети «Мінітмен III», щоб уникнути ескалації напруженості.

На Тайвані Пелосі зустрілася з президентом Цай Інвень і виступила перед парламентом. Потім вона полетіла до Південної Кореї, після чого вирушила до Японії.
Коротке посилання на цю сторінку:

Балістичні ракети й винищувачі: Китай проводить навчання в Тайванській протоціКанада обмежить час роботи для іноземних студентівДострокові вибори в Португалії: соціалісти вперше з 2015 року втратили більшістьАдміністрація Байдена скасувала послаблення нафтових санкцій щодо ВенесуелиПожежі в Колумбії президент оголосив стихійним лихомПожежа в будівлі старої фондової біржі Копенгагена нагадала трагедію з Нотр-ДамомІзраїль звинуватив Туреччину в тому, що вона стала на бік ХАМАСуВсесвітня продовольча програма ООН закликає рішуче відреагувати на гуманітарну кризу в ГаїтіНімецькі машиністи оголосили найдовший страйк в історії країниЗбиті в Ізраїлі іранські дрони, дуже ймовірно, мають китайські компоненти

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: