18.11.2024
Телеканал NTD

Будинки змивало за 5 хвилин: у Кентуккі шукають жертв повені

Будинки змивало за 5 хвилин: у Кентуккі шукають жертв повені

Рятувальники шукають постраждалих та загиблих унаслідок масштабної повені в американському штаті Кентуккі. Смерть спіткала щонайменше 28..

Дата завантаження: 2024-04-18

video

Рятувальники шукають постраждалих та загиблих унаслідок масштабної повені в американському штаті Кентуккі. Смерть спіткала щонайменше 28 осіб, серед яких діти. Майже 40 людей уважають зниклими безвісти.

Раптові дощі були дуже рясними. У деяких районах на сході Кентуккі за 48 годин випало 27 сантиметрів опадів.

Це спричинило зсуви в районі гір Аппалачі. Близько 13 тисяч будинків залишилося без світла. Повінь також поширилася на штати Західна Вірджинія і Вірджинія.

Гарві Томас і його дядько втекли з дому минулого тижня. Їм удалося врятувати собаку. Проте сам будинок, у який вони вклали всі заощадження, уже не відновити.

[Гарві Томас, потерпілий від повені]:
«Я прокинувся приблизно о пів на третю чи о третій ночі. Вода наближалася до будинку. За годину вона почала заливатися всередину. Ставало дедалі гірше. Якоїсь миті ми визирнули надвір, а там дві наші машини, як човни, плавали й билися бамперами».

А ця жінка дивом встигла вибігти з хати.

[Юніс Говард, потерпіла від повені]:
«Я почула шум, відслонила штору, побачила воду й зрозуміла, що треба вибиратися. На це пішло коло п’яти-шести хвилин. Потім дім просто змило».

Губернатор Кентуккі Енді Бешар каже, що лихо, найімовірніше, забрало більше життів. Однак на пошуки піде кілька тижнів. За його словами, збитків завдано на сотні мільйонів доларів. Також близько 400 осіб перебувають у евакуаційних центрах. Бешар назвав цю повінь однією з найруйнівніших в історії штату.

Дощі тривають. Вони пошкодили критично важливу інфраструктуру, що ускладнює рятувальні операції. Попередження про раптові повені діють щонайменше у вісьмох округах.

Це друге велике лихо в Кентуккі за сім місяців. У грудні на захід штату налетіла низка торнадо. Тоді загинуло майже 80 осіб.
Коротке посилання на цю сторінку:

Будинки змивало за 5 хвилин: у Кентуккі шукають жертв повеніГаїтяни шукають захисту від банд біля поліційних дільницьСША заступилися за Філіппіни після їхнього зіткнення з КитаємЄвропарламент затвердив нові імміграційні правила ЄвросоюзуІзраїль обіцяє, що гумдопомога не дістанеться ХАМАСуУ Німеччині роздратовані пасажири звинувачують профспілку машиністів у шантажіЕквадорські військовики почали активно патрулювати водні шляхи в пошуках наркотиківНетаньягу відхилив пропозицію ХАМАСу вивести війська із Сектора ГазиВлада Азербайджану зносить будівлю колишнього карабаського парламентуВ Іспанії згоріла житлова 14-поверхова будівля

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: