25.03.2024
Телеканал NTD

Британський стартап випустить гібрид електрокара та велосипеда

Британський стартап випустить гібрид електрокара та велосипеда

Гібрид електрокара з велосипедом незабаром зійде з конвеєра у Великій Британії. Веломобіль спроєктував місцевий стартап, який..

Дата завантаження: 2024-04-25

video

Гібрид електрокара з велосипедом незабаром зійде з конвеєра у Великій Британії. Веломобіль спроєктував місцевий стартап, який заснував дизайнер автомобілів Грем Браун.

До лінійки входить три моделі: дві з педальним приводом й одна повністю електрична. Під час прокручування педалей виробляється електроенергія, яка здатна накопичуватися. Водій зможе використовувати її, рушаючи з місця або підіймаючись угору.

Аеродинамічний кузов знижує лобовий опір. Спереду та ззаду є зони деформації, водія захищає посилена капсула. Усі контактні ділянки розташовані над висотою бампера інших машин.

[Грем Браун, голова компанії]:
«Це набагато безпечніше, ніж їздити на електровелосипеді чи скутері. Виходить щось середнє між мопедом та автомобілем».

Виробник уважає перевагою веломобіля те, що він набагато дешевший за електрокари. І водночас досить ефективний. На моделі з педалями, якщо водій має добру фізичну форму, можна розігнатися до 56 кілометрів за годину.

[Грем Браун, голова компанії]:
«Гадаю, простий транспортний засіб, який має все важливе: захист від негоди, деяку безпеку й трохи місця для багажу — це крок уперед».

Подібний гібрид коло 40 років тому зробив британський бізнесмен Клайв Сінклер. Однак його комерційний задум зазнав провалу.

[Грем Браун, голова компанії]:
«У минулому багато людей намагалося створити щось подібне. Найпомітнішим електричним веломобілем став Sinclair C5. Але він був приблизно на третину більшим за наш. І мав слабкі свинцево-кислотні батареї. Минуло 40 років. Відтоді технології просунулися».

Електричні веломобілі почнуть робити цього літа, а в продаж вони надійдуть наступного року. Найдешевша модель коштуватиме 4800 доларів, найдорожча — 7500 доларів.
Коротке посилання на цю сторінку:

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: