27.12.2024
Телеканал NTD

Тайці відмовляються від бензинових автомобілів

Тайці відмовляються від бензинових автомобілів

Зоряний час для електромобілів, можливо, настав у Таїланді. На Міжнародному мотор-шоу в Бангкоку авто на електротязі..

Дата завантаження: 2024-04-26

video

Зоряний час для електромобілів, можливо, настав у Таїланді. На Міжнародному мотор-шоу в Бангкоку авто на електротязі привертають увагу гостей частіше, ніж будь-коли.

[покупець електромобіля]:
«Бензин уже дуже дорогий, тому я купила тут електромобіль».

[гостя автосалону]:
«Я вже їздила електромобілем. До цього я витрачала на бензин 5000 батів (150 доларів) щомісяця. А заряджати електроенергією втричі дешевше. Гадаю, мені треба купити хороший електромобіль».

Зацікавленість машинами без вихлопів спалахнула через збіг обставин: підскочили ціни на бензин і водночас уряд став субсидувати купівлю електромобілів. До того ж на тайському ринку з’явилися китайські електрокари — дешевші за інші аналогами.

[гість автосалону]:
«Звісно, коли є дешевші машини, люди починають на них заглядатися. Тому попит зростає».

Державна програма дає змогу заощадити на купівлі електромобіля коло 15 %. Наприклад, за вартості 30 тисяч доларів можна отримати субсидію розміром 4800 доларів.

Утім, електричні технології приваблюють не всіх.

[гість автосалону]:
«Бензинові автомобілі вдосконалювалися роками. І я певен, що ця галузь ще не досягла піку свого розвитку. А ера електромобілів лише починається. Ніхто не знає, які можуть виникнути проблеми, тому я налаштований скептично. Поки що я відданий бензиновим машинам».

Автомобільна промисловість — велика галузь економіки Таїланду. Тут збирає свої автомобілі ціла низка відомих світових брендів. Великий національний бренд лише один. Також є невелике виробництво електромобілів власного розроблення.

Торік у Таїланді продали 759 тисяч автомобілів. З них лише 4000 з електродвигуном.
Коротке посилання на цю сторінку:

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: