19.10.2024
Телеканал NTD

Грязьові ванни для машин: в Угорщині проходять перегони по бездоріжжю

Грязьові ванни для машин: в Угорщині проходять перегони по бездоріжжю

Багнюка та бездоріжжя. Тут рятує лише повний привод і потужний двигун. Утім, для багатьох учасників перегонів..

Дата завантаження: 2024-03-19

video

Багнюка та бездоріжжя. Тут рятує лише повний привод і потужний двигун. Утім, для багатьох учасників перегонів важлива не перемога, а процес. Цього року на змаганнях із трофі-рейду в Угорщині випробовують удачу півтори тисячі позашляховиків.

[Віктор Клаушман, організатор фестивалю]:
«Гадаю, що всі позашляховики трохи схожі на дитячі машинки. Ми повертаємося в дитинство — на 20–40 років. І сьогодні ми втілюємо в життя мрії, які тоді були для нас важливими. У той час не було ні смартфонів, ні електромобілів — нічого такого. Тож тут ігровий майданчик із минулого».

У змаганнях беруть участь потужні позашляховики серійного виробництва, а також авто, які їхні власники повністю перебудували. Іноді на модифікацію іде рік, а на трасі машина може зламатися за кілька годин.

Одна з найскладніших перешкод на маршруті — грязьова ванна. Застряглим допомагають глядачі й навіть суперники. Проблеми об’єднують.

[гість фестивалю]:

«Ми цілий рік нетерпляче чекаємо на зустріч один з одним. Тут життя неквапливе. Коли машини застрягають, усі одне одному допомагають».

Перегони по бездоріжжю проходять в Угорщині в 36-те. Спочатку організаторами були німецькі шанувальники офроуду. Через 11 років турнір стали проводити угорці. Вони розширили його до масштабу фестивалю, під час якого проходять концерти та інші розважальні заходи.

Цього року за три дні змагання відвідали 30 тисяч глядачів. Водночас організатори дозволили проїхати складними ділянками траси навіть гостям фестивалю.
Коротке посилання на цю сторінку:

Грязьові ванни для машин: в Угорщині проходять перегони по бездоріжжюНа Женевському автосалоні дебютують електричні Renault, BYD та MGАборигени в Австралії їздять на старих автомобілях місцевого виробництваАвто з новою концепцією показали на виставці MWC в БарселоніКонцепт-кари та віртуальні помічники: що показали автовиробники на виставці CES у Лас-ВегасіАвтомобілі з технологією теледрайвінгу з’явилися в СШАСуперманевровий концепт Hyundai дебютував на виставці CES у Лас-ВегасіКитайська компанія BYD намагається випередити Tesla в продажу електромобілів

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: