19.12.2024
Телеканал NTD

Нігерієць робить зі звичайних автобусів електробуси

Нігерієць робить зі звичайних автобусів електробуси

Електричні мікроавтобуси виходять на вулиці Нігерії. Їх створив підприємець Мустафа Гаджибо. Його місія — просувати чисту..

Дата завантаження: 2024-03-19

video

Електричні мікроавтобуси виходять на вулиці Нігерії. Їх створив підприємець Мустафа Гаджибо.

Його місія — просувати чисту енергію і боротися із забрудненням довкілля.

Для цього переобладнує звичайні бензинові автобуси на електричні. Вони комфортніші, дешевші й менше забруднюють повітря.

[Мустафа Гаджибо, підприємець]:
«Ціни на пальне невпинно зростають, на проїзд теж. А ще ми постійно бачимо, яку шкоду атмосфері завдають звичайні автомобілі з бензиновим чи дизельним двигуном. Я придумав цю технологію, щоб розв’язати всі ці проблеми».

Підприємець уже переробив десять мікроавтобусів. На них встановив не лише електробатареї, а й сонячні панелі.

Тепер вирішив піти ще далі й збудувати один електробус із нуля. Це буде 12-місний транспортний засіб, оснащений звичайним домашнім кондиціонером. Раз зарядившись, він зможе проїжджати до 200 кілометрів.

[Мустафа Гаджибо, підприємець]:
«Вартість — це основний чинник, який ми враховуємо під час проєктування наших автобусів і транспортних засобів загалом. Немає сенсу робити те, що люди не зможуть собі дозволити».

Як і в більшості країн Африки, у Нігерії мало як електромобілів, так і зарядних станцій. Водночас держава виділяє субсидії на бензин.

Наразі компанія Гаджибо має одну зарядну станцію, що працює від сонячної енергії. Планують збудувати більше.
Коротке посилання на цю сторінку:

Нігерієць робить зі звичайних автобусів електробусиКитайська компанія BYD намагається випередити Tesla в продажу електромобілівАборигени в Австралії їздять на старих автомобілях місцевого виробництваАвтомобілі з технологією теледрайвінгу з’явилися в СШААвто з новою концепцією показали на виставці MWC в БарселоніКонцепт-кари та віртуальні помічники: що показали автовиробники на виставці CES у Лас-ВегасіНа Женевському автосалоні дебютують електричні Renault, BYD та MGСуперманевровий концепт Hyundai дебютував на виставці CES у Лас-Вегасі

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: