18.10.2024
Телеканал NTD

Форум у Давосі: МВФ не очікує глобальної рецесії, але й не виключає її

Форум у Давосі: МВФ не очікує глобальної рецесії, але й не виключає її

Всесвітній економічний форум у Давосі знову зібрав провідних економістів та голів міжнародних фінансових організацій. Виступаючи на..

Дата завантаження: 2024-04-18

video

Всесвітній економічний форум у Давосі знову зібрав провідних економістів та голів міжнародних фінансових організацій.

Виступаючи на заході, директор-розпорядник МВФ сказала, що не очікує на рецесію в найбільших економіках світу, але й не може її виключити.

[Крісталіна Георгієва, директор-розпорядник МВФ]:
«Поки ні, але це не виключено. У квітні ми знизили прогноз цьогорічного зростання щодо 143 країн. Це 86 % світового ВВП. І відтоді за короткий проміжок часу обрій потемнішав. Трохи нагадує погоду в Давосі».

Зі слів шеф-економіста МВФ Гіти Гопінат, за останній місяць перспективи світової економіки погіршилися. Раніше фонд знизив прогноз зростання на 2022 рік через воєнне вторгнення Росії до України, уповільнення зростання в Китаї та стрибки світових цін, особливо на харчі.

[Гіта Гопінат, шеф-економіст МВФ]:

«Ми, центробанки всього світу, посилюємо грошово-кредитну політику. Фінансові умови можуть стати серйознішими набагато швидше, ніж ми вже бачили. Також уповільнюється зростання в Китаї».

Гопінат каже, що поки є певний буфер, але до загрози глобального зростання цін слід поставитися дуже серйозно.

[Гіта Гопінат, шеф-економіст МВФ]:
«Я думаю, зараз центральним банкам світу дуже важливо розглядати інфляцію як явну та реальну небезпеку. Це те, чому треба протистояти дуже рішуче».

Поки в підвищенні процентної ставки серед найбільших центральних банків лідирує Федеральна резервна система США. Цьогоріч вона робила це вже двічі. Другого разу ставку підвищили на пів відсотка. Це був найбільший стрибок за попередні 22 роки.
Коротке посилання на цю сторінку:

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: