24.04.2024
Телеканал NTD

Іракський тесляр став талановитим різьбярем по каменю

Іракський тесляр став талановитим різьбярем по каменю

Іракський тесляр Камран усе життя любив робити гравюри на деревині. А тепер його захоплення пішло ще..

Дата завантаження: 2024-04-24

video

Іракський тесляр Камран усе життя любив робити гравюри на деревині. А тепер його захоплення пішло ще далі. У своїй майстерні в Кіркуці він створює скульптури з каменю.

[Камран Наджмеддін, різьбяр]:
«У нас у Кіркуку є такий камінь, якого, на мою думку, немає в інших містах Курдистану. Він називається кая. Я навчався на ньому, бо він м’якший за інші камені».

Різьбяр збирає каміння в передмісті Кіркука, привозить їх до майстерні й вдихає в них нове життя. Спочатку обмірковує, якою буде скульптура. Далі наносить на камінь кілька штрихів. А потім обережно знімає все зайве, доки не розкриється задум.

[Камран Наджмеддін, різьбяр]:
«Працювати з деревом легко, а ось із каменем украй складно. Та, попри труднощі, дуже радісно, коли виріб готовий».

Майстер постійно експериментує і вдосконалює навички.

[Камран Наджмеддін, різьбяр]:
«Мистецтво не має меж. Завжди є творче натхнення й успіх. Тому треба розвиватися і йти в ногу з часом. Я почав працювати з мармуром усіх кольорів, бо кожен колір має різну міцність. Чорний дуже твердий, а зелений і білий м’які».

Роботи Камрана демонстрували на чотирьох виставках у Кіркуку. Однак майстер на цьому не зупиняється, а прагне добитися міжнародного визнання.
Коротке посилання на цю сторінку:

Іракський тесляр став талановитим різьбярем по каменюГодинник, який може точно йти 45 млн років, показали на виставці в ЖеневіЛюди в Токіо поспішають помилуватися цвітінням сакури напередодні дощівЯк нещастя надихнуло мігрантку з Камеруну створити модний бренд у ЛіваніДодав життєрадісності в мистецтво: виставка картин Франса Галса відкрилася в АмстердаміФранцузький художник оживив фасад престижного готелю в Ріо-де-Жанейро«Сарджент і мода»: по-новому подивитися на картини портретиста пропонують у ЛондоніШанувальники «мерседесів»: пам’ятник німецькому авто роблять у хорватському містіКамбоджа: як святкують кхмерський Новий рікУ Помпеях знайшли давню бенкетну залу з фресками

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: