24.09.2024
Телеканал NTD

Макрон висунув свою кандидатуру на президентські вибори

Макрон висунув свою кандидатуру на президентські вибори

Президент Франції Емманюель Макрон балотуватиметься на другий термін. Про це він повідомив у письмовому зверненні до..

Дата завантаження: 2024-04-24

video

Президент Франції Емманюель Макрон балотуватиметься на другий термін. Про це він повідомив у письмовому зверненні до громадян, яке опублікували французькі ЗМІ.

44-річний Макрон давно казав, що хоче брати участь у виборах. Проте оголосив про це лише за день до закінчення приймання заявок від кандидатів.

Президентські вибори запланували на 10 квітня. За потреби через два тижні пройде другий тур. Макрон має одинадцять суперників. Але, згідно з опитуваннями, його кандидатуру вже багато хто підтримує.

[Анрі Валлар, аналітик]:
«Бути президентом — це плюс для кандидата».

Раніше Макрон дев’ять разів звертався до нації через пандемію коронавірусу. На думку експертів, президент уже продемонстрував здатність справлятися з кризою. Багато хто йому довіряє, що ставить його у вигідніше становище.

Як очікують, головними суперниками Макрона стануть політики з правими поглядами Валері Пекресс, Ерік Земмур та Марін Ле Пен, яка брала участь у виборах 2012 та 2017 років.

[Анрі Валлар, аналітик]:
«Із трьох правих і вкрай правих кандидатів найбільшого успіху могла б досягти Марін Ле Пен».

Утім, аналітики вважають, що й вона має мало шансів перемогти Макрона. Проте точно передбачити результати виборів неможливо, бо ситуація завжди може несподівано змінитись.

Водночас у Франції за місяць до виборів скасують паспорти вакцинації. Нині їх треба показувати під час відвідування кафе, музеїв та інших громадських місць. Також французам більше не знадобляться маски у приміщеннях. Виняток — громадський транспорт. Влада заявила, що пом’якшує карантинні заходи на тлі поліпшення епідеміологічної ситуації.
Коротке посилання на цю сторінку:

Макрон висунув свою кандидатуру на президентські вибориАлбанія незабаром почне приймати мігрантів у межах угоди з ІталієюФранцузькі фермери досі блокують дороги, що ведуть до ПарижаАмериканський штат Аризона розглядає законопроєкт проти насильницького вирізання органів у КитаїПожежа в будівлі старої фондової біржі Копенгагена нагадала трагедію з Нотр-ДамомІзраїль обіцяє, що гумдопомога не дістанеться ХАМАСуВерховний суд залишив ім’я Дональда Трампа в бюлетенях штату КолорадоКонституційна рада Франції скасувала частину пунктів спірного міграційного законуГромадяни М’янми тисячами втікають до Таїланду через посилення бойових дійЛідер сепаратистів Карлес Пучдемон висуне свою кандидатуру на виборах голови Каталонії

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: