26.06.2024
Телеканал NTD

Що знічев’я малював да Вінчі й Мікеланджело

Що знічев'я малював да Вінчі й Мікеланджело

Прихований бік створення картин показують на виставці в Римі. Тут можна оглянути малюнки, ескізи й навіть..

Дата завантаження: 2024-04-26

video

Прихований бік створення картин показують на виставці в Римі. Тут можна оглянути малюнки, ескізи й навіть карикатури художників різних епох. Зокрема Леонардо да Вінчі, Мікеланджело та Джованні Белліні.

Створення картин — складний творчий процес. Іноді потрібен час на роздуми, а інколи необхідно трохи відволіктися, щоб потім узятися за роботу зі свіжими силами.

[Діан Бодар, куратор виставки]:
«У хвилини дозвілля художники, немов граючись, дозволяли пензлю чи кусочку вугілля пробігти по стіні в майстерні чи зі зворотного боку картини. Ця гра також перетворювалася на діалог між майстром та учнем».

Малюючи карикатури або просто каракулі, художники розмірковували, експериментували чи шукали в підсвідомості якісь забуті форми й образи.

На виставці роботи великих художників сусідять із гравюрами в’язнів, які відбували покарання у XVIII і XIX століттях. Знічев’я вони теж давали волю художній фантазії і прикрашали написами та малюнками керамічний посуд.

Загалом на виставці — 150 експонатів.
Коротке посилання на цю сторінку:

Що знічев’я малював да Вінчі й МікеланджелоШколярі Каліфорнії повернулися до ручок та зошитівБез інтернету та зв’язку: на Балі відзначили День тишіІнший погляд на кохання: «Музей розірваних стосунків» відкрився в ХорватіїФестиваль світла прикрасив Копенгаген в останній місяць зимиЯк лондонський ресторан готує їжу лише з місцевих інгредієнтівПрогулянка найромантичнішим садом світуФруктова мода: як з ананасів роблять взуттяДва індійські ресторани судяться через куряче каріПаризький кондитер створив незвичайне тістечко з нагоди Олімпійських ігор

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: