28.03.2024
Телеканал NTD

Нова виставка про «Титанік» розкриває історії пасажирів

Нова виставка про «Титанік» розкриває історії пасажирів

Від вечірньої сукні однієї з пасажирок до посуду, який виявили в трюмах першого класу. Ці речі..

Дата завантаження: 2024-03-28

video

Від вечірньої сукні однієї з пасажирок до посуду, який виявили в трюмах першого класу. Ці речі розповідають про найвідомішу кораблетрощу в сучасній історії — загибель «Титаніка».

Нова виставка відкрилася в Лондоні. Вона розкриває особисті історії загиблих пасажирів злощасного лайнера.

«Титанік» був найбільшим судном свого часу. Уважалося, що його неможливо потопити. Але у квітні 1912 року під час свого першого вояжу із Саутгемптона до Нью-Йорка він найшов на айсберг і затонув. Загинуло коло півтори тисячі осіб.

Куратор виставки понад 40 років вивчає історію аварії корабля. Сьогодні він показує кілька сотень предметів із лайнера, які ще жодного разу не привозили до Великої Британії.

Серед них щоденник фінської пасажирки, а також пара черевиків дівчинки, якій пощастило вижити разом із батьками. Її сім’я — одна з небагатьох, які подорожували третім класом та вціліли.

[Клаус-Горан Веттергольм, куратор виставки]:
«Тут є обручка, яка належала шведській пасажирці Герді Лінделл. На жаль, їй не знайшлося місця в рятувальній шлюпці. Вона трималася за човен, але потім сили її покинули, і вона зникла. Але перед цим вона, мабуть, кинула своє кілечко в шлюпку».

У тому човні врятувалося 12 людей, але саму шлюпку, уже порожню, віднесло в океан. Її знайшли через місяць, разом з обручкою.

[Клаус-Горан Веттергольм, куратор виставки]:
«Пізніше кільце повернули до Швеції, а там знайшли батьків, які були абсолютно пригніченими через втрату своєї любої дочки».

А цей смокінг належав багатому іспанському пасажиру Вікторові Пеньяско. Він провів свою наречену разом з покоївкою в шлюпку № 8. Потім повернувся, щоб допомогти іншим. Більше його не бачили.

На виставці розмістили фрагменти інтер’єру корабля, які відтворили в реальну величину. Наприклад, коридор першого класу.

Виставка працюватиме до весни.
Коротке посилання на цю сторінку:

Нова виставка про «Титанік» розкриває історії пасажирів2400 троянд різних сортів привезли на виставку в ІндіїУперше за 450 років вісім частин вівтаря епохи Відродження зібрали докупиДо Перу повернулися 4600 археологічних артефактівВогняноволосі жінки незвичайної краси: виставка прерафаелітів відкрилася в ІталіїГотель у Римі відкрив доступ до колекції старовинних картин, скульптур та гобеленівУ Великій Британії відзначають 100-річчя лялькового будинку королеви МаріїСтаровинне іспанське ательє створює одяг та аксесуари для кіноіндустрії всього світуВ Італії вимирають газетні кіоски10 років у Louis Vuitton: дизайнер Ніколя Геск’єр відсвяткував ювілей у Луврі

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: