29.03.2024
Телеканал NTD

Кількість жертв вибуху бензовоза на Гаїті зросла до 75

Кількість жертв вибуху бензовоза на Гаїті зросла до 75

Загиблих від вибуху бензовоза на Гаїті вже 75. Рятувальники виявили 61 тіло на місці трагедії у..

Дата завантаження: 2024-03-29

video

Загиблих від вибуху бензовоза на Гаїті вже 75. Рятувальники виявили 61 тіло на місці трагедії у Кап-Аїтьєні, ще 14 людей померли в лікарні. У місті пройшли масові похорони.

[Ісаак Беса, директор кладовища]:
«Відколи мировий суддя дозволив поховати загиблих, їх привозять на кладовища. Загалом тіл 75. Одного кладовища було замало».

Деяких жертв поховали родичі. Але здебільшого тіла поховали в братській могилі.

Десятки постраждалих досі в лікарнях. Там бракує ліжок, ліків та персоналу. Прем’єр-міністр країни обіцяв розгорнути польові шпиталі та надіслати на допомогу медиків.

Нагадаємо, трагедія сталася приблизно опівночі в понеділок. Водій бензовоза намагався уникнути зіткнення з мотоциклом, у результаті автоцистерна перекинулася. Незабаром біля неї почали збиратися люди. Водій попередив про небезпеку. Проте люди не розійшлися, а хтось навіть приніс інструменти, щоби пробити цистерну й набрати бензину.

На Гаїті пальне — на вагу золота, його можна дорого продати на чорному ринку. Захисники прав людини кажуть, що гаїтяни живуть так бідно, що готові ризикувати заради заробітку.

За даними Світового банку, понад 60 % одинадцятимільйонного населення Гаїті живе за межею бідності. Ситуацію в країні ускладнюють стихійні лиха та політична нестабільність, зокрема через торішнє вбивство президента.
Коротке посилання на цю сторінку:

Кількість жертв вибуху бензовоза на Гаїті зросла до 75ООН ухвалила першу глобальну резолюцію щодо штучного інтелектуПожежі в Колумбії президент оголосив стихійним лихомВідповідальність за вибухи в Ірані взяло на себе угруповання «Ісламська держава»137 осіб загинуло й понад 180 постраждало внаслідок теракту в «Крокус Сіті Холі» у РосіїРуйнування та цунамі: в Японії після землетрусу розбирають завали й чекають новогоІзраїльський безпілотник ліквідував заступника лідера ХАМАСу в ЛіваніПротест фермерів у Брюсселі на тлі саміту: вогнища та водометиФермери Греції і Польщі не припиняють протестуватиУ М’янмі запровадили обов’язкову військову службу

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: