29.03.2024
Телеканал NTD

Діадеми дружини Наполеона I пішли з молотка в Лондоні

Діадеми дружини Наполеона I пішли з молотка в Лондоні

Дві діадеми, які, ймовірно, належали Жозефіні де Богарні, пішли з молотка в Лондоні. Їх продали за..

Дата завантаження: 2024-03-29

video

Дві діадеми, які, ймовірно, належали Жозефіні де Богарні, пішли з молотка в Лондоні. Їх продали за 760 тисяч доларів. Прикраси дружини Наполеона I — це два ювелірні гарнітури.

У перший входить золота діадема з емаллю і 25-ма сердоліками з поглибленим рельєфом, виконаним у техніці інталії. Разом із діадемою іде пара сережок, прикраса на пояс та гребінь для волосся.

[Крістіан Споффорт, співробітник аукціонного дому]:
«На сердолікових інталіях зображені античні персонажі. Ця символіка була дуже важливою для Жозефіни й Наполеона в період, коли вони після падіння монархії наприкінці XVIII століття шукали свій новий класичний стиль».

Гарнітур продали майже за 600 тисяч доларів. Це приблизно вдвічі більше за стартову ціну.

Друга золота діадема прикрашена емаллю та п’ятьма камеями. На них зображено голови давньогрецьких божеств. Лот продали за 170 тисяч доларів.

Останні 150 років ці коштовності зберігалися в приватній колекції. Прикраси виготовлені на початку XIX століття і є найтоншою роботою французьких ювелірів. За словами фахівців, зараз у світі аналогів таких виробів майже не лишилося.
Коротке посилання на цю сторінку:

Діадеми дружини Наполеона I пішли з молотка в ЛондоніБез інтернету та зв’язку: на Балі відзначили День тишіСтаровинне іспанське ательє створює одяг та аксесуари для кіноіндустрії всього світуФестиваль світла прикрасив Копенгаген в останній місяць зимиУ швейцарському замку відкрилася перша Всесвітня бібліотека водиУ Ватикані реставрують центральний елемент собору Святого ПетраКурка з «драконячими лапами» — найліпший подарунок на в’єтнамський Новий рікУ Хорватії прихід весни святкують Фестивалем вогнівШколярі Каліфорнії повернулися до ручок та зошитівФруктова мода: як з ананасів роблять взуття

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: