27.04.2024
Телеканал NTD

Нігерійський ювелір створює непідвладні часу прикраси

Нігерійський ювелір створює непідвладні часу прикраси

Прикраси на всі часи. На дизайн цих перснів та кулонів надихнула середньовічна «Бенінська бронза». Так називається..

Дата завантаження: 2024-04-27

video

Прикраси на всі часи. На дизайн цих перснів та кулонів надихнула середньовічна «Бенінська бронза». Так називається колекція з 1000 латунних пластин із зображеннями з палацу правителя Бенінського царства. Їх порівнюють із роботами античних скульпторів.

Робить такі прикраси нігерійський ювелір Тосан Ідех.

[Тосан Ідех, дизайнер]:
«Люди розуміють не всі мови, але символи зрозумілі всім».

Серед виробів — персні із головою правительки Ідії. Вона жила в Бенінському царстві у XVI столітті. Майстер ще робить прикраси у вигляді мечів народу ітсекірі.

[Тосан Ідех, дизайнер]:
«Ми хочемо створювати прикраси, які люди зможуть носити дуже довго й передавати у спадок. Бажаємо, щоб для покупців це було справжньою африканською спадщиною, непідвладною часу».

«Бенінська бронза» з Бенінського царства — двічі оманлива назва. По-перше, пластини латунні. По-друге, більша частина Бенінського царства була на території сучасної Нігерії, а не Беніну.

Колекцію захопили британські війська наприкінці ХІХ століття. Уважається, що пластини зробили в період з XIII по XVI століття.

Нігерійський ювелір продав уже понад 12 тисяч таких прикрас. Тепер планує взяти в роботу символи інших африканських країн.
Коротке посилання на цю сторінку:

Нігерійський ювелір створює непідвладні часу прикрасиСицилійський вулкан Етна приваблює туристів кільцями пари та газуОсвіта в екстремальних умовах: навчальний центр на дереві збудували в джунглях ПеруУ Ватикані реставрують центральний елемент собору Святого ПетраКамбоджа: як святкують кхмерський Новий рікЯк архітектура Марокко поєднує давнину із сучасністюКолекції для старших дітей: новий тренд на Лондонському ярмарку іграшокРаніше втрачену гітару Джона Леннона виставлять на аукціонФруктова мода: як з ананасів роблять взуттяФестиваль світла прикрасив Копенгаген в останній місяць зими

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: