16.01.2024
Телеканал NTD

125 картин на підлозі: індійські художники готуються до свята Дівалі

125 картин на підлозі: індійські художники готуються до свята Дівалі

Портрети зірок на підлозі. Індійські художники малюють акторів, спортсменів та інших знаменитостей. Так у Раджкоті готуються..

Дата завантаження: 2024-04-16

video

Портрети зірок на підлозі. Індійські художники малюють акторів, спортсменів та інших знаменитостей. Так у Раджкоті готуються до свята Дівалі.

[Гарш Бадгелія, організатор]:
«У виставці беруть участь 77 художників. Вони пишуть 125 картин. Теми різні».

Художники зображують медиків, армійців і поетів. А на цій картині — індійський метальник списа Нірадж Чопра, який здобув золото на Олімпіаді в Токіо.

[художниця]:
«Коли Нірадж Чопра завоював золоту медаль, мені захотілося щось зробити для нього, бо він надихає всю країну. Тому я написала його портрет».

Цього року Дівалі припадає на 4 листопада. Це важливе для індійців свято. Символізує перемогу добра над злом. Під час нього запалюють свічки й ліхтарики, запускають феєрверки. Тому в дні свята проходить фестиваль вогнів.

Індійці також прикрашають підлогу в будинках малюнками з кольорового піску — ранголі. Зазвичай вони відображають шанобливе ставлення до божеств. Нині в традицію привносять сучасні елементи.
Коротке посилання на цю сторінку:

125 картин на підлозі: індійські художники готуються до свята Дівалі«Сарджент і мода»: по-новому подивитися на картини портретиста пропонують у ЛондоніНовий рік Дракона відзначили в нью-йоркському Чайна-тауні грандіозним парадомФестиваль «Звуки цвітіння» починається в Ботанічних садах К’ю в ЛондоніУ вірменському місті Гюмрі ще не перевелися коваліЯк архітектура Марокко поєднує давнину із сучасністюБоснійські майстри прикрашають великодні яйця розписом та навіть підковамиСтолиця Словенії — Місто драконів — святкує китайський Новий рікЯк нещастя надихнуло мігрантку з Камеруну створити модний бренд у ЛіваніФранцуженка на Ейфелевій вежі побила світовий рекорд із висоти лазіння по канату

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: