28.05.2024
Телеканал NTD

Гонконжців катають по 5 годин автобусом, щоб дати їм виспатися

Гонконжців катають по 5 годин автобусом, щоб дати їм виспатися

Пасажири цього автобуса не прагнуть кудись доїхати, мета їхньої поїздки не така. Найважливіше в ній —..

Дата завантаження: 2024-03-28

video

Пасажири цього автобуса не прагнуть кудись доїхати, мета їхньої поїздки не така. Найважливіше в ній — добре виспатися. Таку подорож пропонують гонконжцям, які постійно не досипають.

[пасажир]:
«Чудова ідея. Це цікавіше, ніж я гадав. У мене безсоння, тож я спробую тут трохи поспати».

Автобус катає Гонконгом. Подорож триває п’ять годин. Під час зупинок можна вийти, розім’ятися та сфотографуватися. Але деякі міцно сплять і нічого не чують.

[пасажир]:
«Зазвичай я засинаю, коли їду далеко автобусом. Перед екскурсією я перевірив довжину цього маршруту. Мені вистачить часу, аби поспати».

Такі екскурсії для сну організовує місцеве турагентство.

[Кеннет Кхон, працівник турагентства]:
«Мій друг написав у соціальній мережі, що має таку напружену роботу, що вночі не може заснути. Але в автобусі йому вдається добре виспатися. Його допис підказала нам ідею цього туру, який дає пасажирам змогу просто поспати в автобусі».

Фахівці кажуть, що в людей сон має асоціюватись із ліжком. Але в сучасному світі все перемішалося. Деяким добре спиться саме в громадському транспорті.

Екскурсії для сну також стали своєрідною альтернативою закордонним поїздкам. Виїхати за межі країни тепер складно, бо після повернення туристів чекає тритижневий карантин. Санітарні правила для мандрівників у Гонконгу — серед найсуворіших у світі.

Квитки на поїздку коштують від 13 до 50 доларів. Найдорожчі місця — на другому поверсі біля лобового скла.
Коротке посилання на цю сторінку:

Гонконжців катають по 5 годин автобусом, щоб дати їм виспатисяФестиваль «Звуки цвітіння» починається в Ботанічних садах К’ю в Лондоні2400 троянд різних сортів привезли на виставку в ІндіїБолівійка перетворює використану олію на мийні засобиДодав життєрадісності в мистецтво: виставка картин Франса Галса відкрилася в АмстердаміСтаровинне іспанське ательє створює одяг та аксесуари для кіноіндустрії всього світуМедитацію викладають учням старших класів в одній з австралійських шкілКам’яний Атлант знову височить у Долині храмів на СициліїРеконструкцію центру Каїра хочуть почати найближчими місяцямиУ Ватикані реставрують центральний елемент собору Святого Петра

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: