20.09.2024
Телеканал NTD

Забіг галапагоських черепах влаштували в Лондонському зоопарку

Забіг галапагоських черепах влаштували в Лондонському зоопарку

Забіг, дивлячись на який доведеться набратися терпіння. У Лондонському зоопарку змагаються три галапагоські черепахи. Вони навчені..

Дата завантаження: 2024-04-20

video

Забіг, дивлячись на який доведеться набратися терпіння. У Лондонському зоопарку змагаються три галапагоські черепахи. Вони навчені йти за конусом певного кольору. Водночас ласощі обов’язкові.

Змагаються три сестри — Поллі, Доллі та Прісцилла. 26-річні черепахи мають фінішувати у своїй новій домівці.

[Бенджамін Теплі, співробітник Зоологічного товариства Лондона]:
«Справа не стільки у фізичних вправах, скільки в спокійному способі переміщення рептилій до їхнього нового вольєру. Прогулянка вельми корисна для них. Сьогодні чудовий сонячний день, і вони вперше гуляють територією зоопарку».

У дикій природі галапагоським черепахам загрожує зникнення. Ці сестри народилися в Цюрихському зоопарку в межах програми розведення. До Лондона приїхали у 2009-му.

У новій домівці ці вихованки опиняться в такому ж середовищі, як на Галапагоських островах. Там висаджено звичні для таких рептилій рослини і є водойми.

[Бенджамін Теплі, співробітник Зоологічного товариства Лондона]:
«Цей вольєр дуже великий. Черепахам не доведеться постійно стикатися. У них буде багато місця. Чудово, що ми даємо їм великий вибір. У кожної черепахи буде своя зона для купання. Там є кілька ставків і багато заболочених місць».

Спочатку в перегонах лідирувала Доллі, потім сестри її обігнали. Зрештою Поллі увійшла до нового будинку через 1 годину 9 хвилин після старту. Прісцилла поступилася їй двома хвилинами. А ось меланхолійна Доллі дісталася до фінішу ще через 10 хвилин.

Черепахи поки освоюються в новому житлі. Побачити їх там можна буде після 9 жовтня.
Коротке посилання на цю сторінку:

Забіг галапагоських черепах влаштували в Лондонському зоопаркуХудожник розмальовує стовпи електропередачі в австралійському містечкуСтамбул: як собаки-терапевти допомагають в аеропортуНове поле тюльпанів приваблює туристів на півдні АнгліїPet Show — 2024: у Гонконгу проходить виставка домашніх тваринДанські кондитери змагаються у створенні найсмачніших «карнавальних булочок»Кішки пройшли подіумом на Тижні моди в ЛондоніСмугастий дебютант: тримісячне тигреня показали публіці в зоопарку в РиміФестиваль у Стамбулі: мільйони тюльпанів прикрасили містоУ Парижі відновили легендарний забіг офіціантів

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: