23.02.2024
Телеканал NTD

Венесуельське подружжя перетворило свій дім на притулок для лінивців

Венесуельське подружжя перетворило свій дім на притулок для лінивців

Цьому лінивцеві пора повертатися в дику природу. Венесуелець Хуан-Карлос проводжає свого підопічного. Він та його дружина..

Дата завантаження: 2024-04-23

video

Цьому лінивцеві пора повертатися в дику природу. Венесуелець Хуан-Карлос проводжає свого підопічного. Він та його дружина Хейді врятували вже не один десяток поранених і хворих тварин.

Подружжя тримає притулок у себе вдома в Сан-Антоніо-де-лос-Альтос. Його відкрили після того, як сталася одна зворушлива історія. Хуан-Карлос і Хейді везли до ветеринара собаку й дорогою побачили на землі лінивця. Той, мабуть, видерся на опору лінії електропередачі і його вдарило струмом.

Тварину вдалося врятувати, але їй ампутували задні кінцівки, а одна передня лапа залишилася без кігтів. Подружжя дало лінивцеві ім’я Чуї, і той залишився в них назавжди. Центр порятунку теж назвали на честь цього персонажа «Зоряних воєн».

[Хуан-Карлос Родрігес, власник притулку для лінивців]:

«Урятувавши Чуї, ми зрозуміли, що в нашій країні цих тварин погано захищають. Потім дослідили ситуацію в інших країнах і з’ясували, що лінивців погано вивчено в усьому світі. Тому ми сказали собі, що мусимо їм допомагати. Якщо врятували одного, чому б не врятувати іншого?»

Крім Чуї, усім іншим підопічним імен не дають — лише порядковий номер. Власники притулку хочуть, щоб вилікувані лінивці поверталися в природне місце існування.

[Хейді Родрігес, власниця притулку для лінивців]:
«Багатьох лінивців ми просто перемістили з небезпечних районів до інших місць. Ми оглядаємо тварин. Якщо є поранені, то привозимо до нашого центру. Потім викликаємо ветеринара, який проводить огляд і призначає лікування».

Ніхто з подружжя не має медичної освіти. Довелося вчитися лікувати тварин на онлайн-тренінгах. Так у них з’явилися друзі-ветеринари із Чилі. Вони теж роблять вклад у допомогу лінивцям, жертвуючи гроші на ліки.

Прогодувати цих неквапливих тварин досить просто — треба лише листя.

У притулку врятували вже 45 лінивців. А до літа наступного року подружжя розширить територію центру до 400 квадратних метрів. Тоді можна буде лікувати одночасно 50 тварин.
Коротке посилання на цю сторінку:

Венесуельське подружжя перетворило свій дім на притулок для лінивцівОзеро в Баварії стало фіолетовим через бактеріїФестиваль у Стамбулі: мільйони тюльпанів прикрасили містоНазвані мами-видри допоможуть осиротілим дитинчатамЯк мисливець за камінням знаходить матеріал для ювелірних виробівСмугастий дебютант: тримісячне тигреня показали публіці в зоопарку в РиміУ Сіетлі тисячі людей милуються цвітом сакуриКішки пройшли подіумом на Тижні моди в ЛондоніУ Таїланді бенкетом відзначають День слонаУ Мексиці жираф здійснить 50-годинну подорож до свого нового дому

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: