24.06.2024
Телеканал NTD

Автомобільний світ у 2020 році: пандемія не зупинила дебютів

Автомобільний світ у 2020 році: пандемія не зупинила дебютів

У 2020 році світовий парк автомобілів справно поповнювали нові й удосконалені моделі. І це навіть попри..

Дата завантаження: 2024-04-24

video

У 2020 році світовий парк автомобілів справно поповнювали нові й удосконалені моделі. І це навіть попри повсюдний карантин і скасування автосалонів.

На виставці CES у Лас-Вегасі відбулася прем’єра німецького концепт-кара Mercedes Vision AVTR. Футуристичний автомобіль допомогла розробити команда режисера Джеймса Кемерона. Дизайн та ідею навіяв фільм «Аватар».

[Ола Келленіус, голова ради директорів Mercedes-Benz]:
«Уявіть собі автомобіль, який дає абсолютно нові відчуття. Він сполучає в собі філософію внутрішнього й зовнішнього дизайну, що поєднує пасажирів із довкіллям».

Цього року Mercedes-Benz також показав оновлений E-клас. Дебютантів відразу троє: седан, універсал і його трохи піднята версія.

Виробник електроніки Sony підготував справжній сюрприз у вигляді електричного концепт-кара Vision-S. У салоні є кілька дисплеїв, передбачено постійний доступ до інтернету, а також встановлено ​​аудіосистему з об’ємним звучанням.

Компанія BMW показала електричний седан i4 Concept. Його оснащено електромотором потужністю 530 кінських сил. У ньому немає рідкісноземельних металів. Максимальна швидкість перевищує 200 кілометрів за годину. Запас ходу — 600 кілометрів.

А японська Toyota Mirai другого покоління без дозаправлення може проїхати 650 кілометрів. Водневий гібридний автомобіль на паливних елементах тепер має благороднішу зовнішність.

У Йокогамі дебютував інший японський автомобіль — Nissan Ariya. Це перший електричний кросовер компанії. Залежно від модифікації запас ходу на одному заряді становить від 430 до 610 кілометрів. Електромобіль оснащено системою ProPilot 2.0.

[Макото Утіда, голова компанії Nissan]:
«Ariya — це наша нова сторінка, нове обличчя, нова мова».

Ну а французький бренд Citroеn запропонував нове бачення поїздок містом. Він показав серійну модель двомісного електромобіля Ami. Його довжина — менша ніж два з половиною метри, ширина — метр 39 сантиметрів, висота — трохи більша за півтора метра.

Німецька компанія Bosch створила віртуальний козирок для автомобілів. Він захищає очі від сонячних променів, зберігаючи максимальний огляд.

Розмаїття у світ авто додали не лише великі компанії, а й прості люди. Так, один індієць зробив машину у вигляді коронавірусу. Вона їздила містом і попереджала про небезпеку хвороби.
Коротке посилання на цю сторінку:

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: