18.10.2024
Телеканал NTD

Японія планує не пускати іноземних уболівальників на Олімпійські ігри

Японія планує не пускати іноземних уболівальників на Олімпійські ігри

Японський уряд планує провести Олімпіаду й Паралімпіаду в Токіо без іноземних уболівальників. Про це повідомило інформаційне..

Дата завантаження: 2024-04-18

video

Японський уряд планує провести Олімпіаду й Паралімпіаду в Токіо без іноземних уболівальників. Про це повідомило інформаційне агентство Кьодо, посилаючись на офіційних осіб.

Влада так вирішила, бо багато громадян Японії боїться, що в країні почнуть поширюватися нові штами коронавірусу, й епідеміологічна ситуація погіршиться.

До кінця березня уряд Японії, оргкомітет Олімпіади в Токіо й Міжнародний олімпійський комітет проведуть онлайн-зустріч, на якій остаточно вирішать, чи допускати іноземних глядачів. А у квітні влада оголосить, яка кількість уболівальників зможе перебувати на стадіонах.

Також уряд країни планує провести без глядачів церемонію початку естафети олімпійського вогню. Вона стартує 25 березня в префектурі Фукусіма й триватиме 121 день. Олімпійський вогонь пронесуть містами 47 префектур, а також двома островам, що входять до складу Токіо. Завершиться естафета на церемонії відкриття Ігор на Національному стадіоні.

Раніше велика газета «Йоміурі сімбун» провела опитування, згідно з яким 58 % японських респондентів висловилися проти проведення Олімпіади цього року.

Літні Олімпійські ігри в Токіо планували провести торік. Однак через пандемію перенесли на 2021-й. Олімпіада проходитиме з 23 липня по 8 серпня.
Коротке посилання на цю сторінку:

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: