25.04.2024
Телеканал NTD

Сирійський художник прикрашає каліграфією будинки й інтер’єри ресторанів

Сирійський художник прикрашає каліграфією будинки й інтер'єри ресторанів

Сирійський художник Хазем прикрашає картинами будівлі Дамаска. Одна з його робіт розмістилася на стіні будинку в..

Дата завантаження: 2024-04-25

video

Сирійський художник Хазем прикрашає картинами будівлі Дамаска. Одна з його робіт розмістилася на стіні будинку в Старому місті. Тут Хазем зобразив Саладина — засновника династії Аюбідів. Цей правитель жив у XII столітті.

Він також малює в ресторанах та інших закладах. Хазем спеціалізується на арабській каліграфії та за її допомогою створює усілякі образи.

[Хазем Курдалі, художник]:
«Арабська каліграфія має великий потенціал завдяки плавним вигинам, які можна застосовувати в багатьох видах образотворчого мистецтва, зокрема і в скульптурі».

Майстер висвітлює й інші теми.

[Хазем Курдалі, художник]:
«(Художники) пишуть те, що їм до душі. Іноді ми використовуємо фрази з Корану, іноді вірші поетів-богословів, таких як Джалаледдін Румі й Мансур аль-Халладж, а іноді використовуємо просто літери. Картина також може бути візуальною інсталяцією, за допомогою якої я хочу показати певний образ».

Сирієць надіється, що його праці відродять популярність мистецтва арабської каліграфії.

[Хазем Курдалі, художник]:
«Людям до вподоби арабська каліграфія. І якби не цифрові технології, нею більше б цікавилися».

Художник поки не має своєї студії. Тому він часто малює в громадських місцях на очах у публіки. Каже, що це допомагає йому вдосконалювати майстерність. Люди відразу вказують на хиби, і він може їх швидко виправити.
Коротке посилання на цю сторінку:

Сирійський художник прикрашає каліграфією будинки й інтер’єри ресторанівФестиваль «Звуки цвітіння» починається в Ботанічних садах К’ю в ЛондоніНовий рік Дракона відзначили в нью-йоркському Чайна-тауні грандіозним парадомФестиваль повітряних зміїв у Вейфані: панди, дракони та кальмариПольський полонез внесли до списку ЮНЕСКОЯк архітектура Марокко поєднує давнину із сучасністюЛюди в Токіо поспішають помилуватися цвітінням сакури напередодні дощівПрогулянка найромантичнішим садом світуДодав життєрадісності в мистецтво: виставка картин Франса Галса відкрилася в АмстердаміЕксклюзивні й дорогі: глобуси, як і раніше, потрібні покупцям

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: