26.06.2024
Телеканал NTD

Посмійся зі своїх проблем: єгиптяни знімають стрес за допомогою йоги сміху

Посмійся зі своїх проблем: єгиптяни знімають стрес за допомогою йоги сміху

У каїрському парку лунає гучний регіт, але викликали його не жарти. Тут займаються йогою сміху, яка..

Дата завантаження: 2024-04-26

video

У каїрському парку лунає гучний регіт, але викликали його не жарти. Тут займаються йогою сміху, яка допомагає зняти стрес і забути про проблеми.

[Уте Девіка, інструктор]:
«Зараз у багатьох депресія, люди стривожені й напружені. Сміх змінює біохімію за кілька хвилин. Ми переповнюємося ендорфінами, серотоніном та іншими гормонами щастя».

Учасники тренування виконують деякі вправи з йоги, а також намагаються розсміятися. Вони вдають, що регочуть з якогось жарту, або разом читають смішні вірші чи просто плескають у долоні.

[учасник занять]:
«Сьогодні я зрозумів, що сміх без причини не можна вважати недоречним. Він оживлює почуття. Я вперше відчув, що сміюся зсередини, усім серцем. І сміється все: від кінчиків пальців рук до кінчиків пальців ніг».

Заведено вважати, що гормон ендорфін допомагає зменшити біль. Також коли людина сміється, організм отримує більше кисню, що зміцнює імунну систему. Водночас учені довели, що мозок не може відрізнити справжній сміх від удаваного, тому він так само корисний.
Коротке посилання на цю сторінку:

Посмійся зі своїх проблем: єгиптяни знімають стрес за допомогою йоги сміхуНовий рік Дракона відзначили в нью-йоркському Чайна-тауні грандіозним парадомМузикант зіграв на вертикальному фортепіано просто в небіУ швейцарському замку відкрилася перша Всесвітня бібліотека водиВікінги повернулися: на Шетландських островах урочисто спалили дракарФестиваль світла прикрасив Копенгаген в останній місяць зимиБез інтернету та зв’язку: на Балі відзначили День тишіТуніська співачка хоче відродити в країні давню берберську мовуШанувальники «мерседесів»: пам’ятник німецькому авто роблять у хорватському містіВедмеді, кобили й турки: парад М’ясопуст у чеському селі

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: