23.06.2024
Телеканал NTD

Вулиці українських міст спорожніли — у країні почався карантин

Вулиці українських міст спорожніли — у країні почався карантин

В Україні 8 січня почався масштабний карантин. Закрито школи, розважальні заклади. Кав'ярні та ресторани готують тільки..

Дата завантаження: 2024-04-23

video

В Україні 8 січня почався масштабний карантин. Закрито школи, розважальні заклади. Кав’ярні та ресторани готують тільки на винос і на доставлення. Не працюють ринки й торгові центри.

Карантин триватиме до 24 січня. Хтось побоюється, що «локдаун» запровадили занадто пізно, і що медична система не витримає великої кількості пацієнтів.

Упродовж новорічних свят на вулицях було безліч людей, і мало хто тримав необхідну дистанцію.

[українка]:
«Потрібно зробити на три тижні такий, який був у березні, коли не їздив транспорт. А зараз половина магазинів працює — ні до чого цей “локдаун”. Транспорт їздить, люди ходять — це не “локдаун”».

[українець]:
«Слід дотримуватися правил, і ніякого “локдауну” не треба. Але хто ж у нас дотримується правил? Що хочу, те й роблю. Ставлення один до одного неадекватне: ні до себе, ні до ближнього».

Продуктові магазини, банки, аптеки й поштові відділення відкриті. Перукарні та салони краси теж працюють, але туди потрібно попередньо записуватися. Роботу громадського транспорту не обмежено. Гірськолижні курорти функціонують і далі, але за умов дотримання санітарних норм і соціального дистанціювання.

Загалом в Україні COVID-19 діагностували в понад 1 мільйона осіб. З початку пандемії в країні від коронавірусу померло 20 334 людини.
Коротке посилання на цю сторінку:

Вулиці українських міст спорожніли — у країні почався карантинПівнічна Корея знову запустила крилаті ракети в мореПовені спричинили хаос в Афганістані та ПакистаніВсесвітня продовольча програма ООН закликає рішуче відреагувати на гуманітарну кризу в ГаїтіТисячі угорців знову вийшли на протест проти Віктора ОрбанаАвстралія підтвердила загибель волонтера в Секторі Гази та зажадала від Ізраїлю відповідейДипломатичний скандал: працівники посольства Мексики залишили ЕквадорПерше за сім років повне сонячне затемнення побачили жителі Північної АмерикиАлбанія незабаром почне приймати мігрантів у межах угоди з ІталієюЄменські хусити заявили про удари по двох есмінцях США

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: