28.05.2024
Телеканал NTD

Єгипетська хокейна команда сподівається на визнання у своїй країні

Єгипетська хокейна команда сподівається на визнання у своїй країні

Двадцять єгиптян грають у хокей на льодовому стадіоні в Каїрі. Їм важко знайти однодумців у своїй..

Дата завантаження: 2024-03-28

video

Двадцять єгиптян грають у хокей на льодовому стадіоні в Каїрі. Їм важко знайти однодумців у своїй країні, де переважно захоплюються футболом. Але все ж гравці сподіваються на підтримку й визнання.

[Махмуд Гонейм, хокеїст]:
«Люди не розуміють, чому ми займаємося цим видом спорту в країні, велика частина якої — пустелі. Але це тут ні до чого. У багатьох арабських країнах уже є ліги й федерації, які беруть участь у чемпіонатах».

Команда сподівається, що її приймуть до Міжнародної федерації хокею на льоду. Торік до неї ввійшли збірні Алжиру, Ірану та Лівану.

Хокеїсти також мають надію, що міністерство молоді та спорту Єгипту допоможе їм створити національну федерацію хокею. Якщо це вдасться, то в спортсменів буде можливість брати участь у майбутній зимовій Олімпіаді.

Водночас у хокеїстів виникло багато труднощів. У країні мало ковзанок і вони невеликі. До того ж увесь зимовий спортивний інвентар коштує дорого.

[Айман Абдалла, хокеїст]:
«Ресурсів немає, ми платимо за оренду ковзанки з власної кишені, ціна дуже висока. Ще треба форма. Вона теж дорога. Плюс до цього податки та інші витрати. Не всі можуть платити так багато».

Хокейна команда існує вже п’ять років. За цей час вона виступила на турнірах у Марокко, ОАЕ та Кувейті.
Коротке посилання на цю сторінку:

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: