26.01.2024
Телеканал NTD

Баварський пекар спече різдвяний штолен для королеви Єлизавети II

Баварський пекар спече різдвяний штолен для королеви Єлизавети II

У Різдво королева Єлизавета II питиме чай зі штоленом із Баварії. Святкову випічку для британських монархів..

Дата завантаження: 2024-04-26

video

У Різдво королева Єлизавета II питиме чай зі штоленом із Баварії. Святкову випічку для британських монархів готує молодий кондитер Басті в сімейній пекарні в Мюнхені.

[Басті Брюкльмаєр, пекар]:
«Найголовніше в нашому тісті — це спеціально підібрані інгредієнти: борошно, німецьке масло, вода, сухе молоко, сіль, дріжджі та, звісно ж, спеції. Й останнє, але не менш важливе — родзинки з Австралії, цілісний мигдаль і горіх макадамія, що називають королем горіхів».

На попереднє Різдво Басті надіслав такий штолен своєму другові Стефану Папперту — шеф-кухарю королівської кухні у Великій Британії. Він пригостив випічкою колег, а ті вирішили, що покуштувати має і королева. Штолен їй дуже сподобався.

[Стефан Папперт, шеф-кухар]:
«Привіт із Лондона, з Найтсбриджа. Ми дуже схвильовані й раді бачити в Лондоні різдвяні частування від Себастьяна з пекарні “Bruecklmaier” (Брюкльмаєр). Усі члени королівського двору й старші члени королівської сім’ї теж раді бачити різдвяний штолен із Мюнхена тут, у Лондоні й Віндзорі».

Баварський кондитер пишається тим, що пече різдвяну випічку для королеви. Він каже, що для нього це як ніби його посвятили в лицарі.
Коротке посилання на цю сторінку:

Баварський пекар спече різдвяний штолен для королеви Єлизавети IIЯк колишній пілот після звільнення став готувати традиційний сир халуміДесятки аеростатів літали над швейцарським містечком в альпійській долиніСтамбул: як собаки-терапевти допомагають в аеропортуПерші у світі перегони в реактивних костюмах відбулися в ДубаїУ Бухаресті авіапасажирів здивували цирковою виставоюПерегони на дитячих велосипедах влаштували для дорослих у СШАУ Лондонському зоопарку підростає дитинча рідкісної рівнинної горилиНазвані мами-видри допоможуть осиротілим дитинчатам40 котів зустрічає гостей у котокав’ярні в Іраку

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: