У Різдво королева Єлизавета II питиме чай зі штоленом із Баварії. Святкову випічку для британських монархів готує молодий кондитер Басті в сімейній пекарні в Мюнхені.
[Басті Брюкльмаєр, пекар]:
«Найголовніше в нашому тісті — це спеціально підібрані інгредієнти: борошно, німецьке масло, вода, сухе молоко, сіль, дріжджі та, звісно ж, спеції. Й останнє, але не менш важливе — родзинки з Австралії, цілісний мигдаль і горіх макадамія, що називають королем горіхів».
На попереднє Різдво Басті надіслав такий штолен своєму другові Стефану Папперту — шеф-кухарю королівської кухні у Великій Британії. Він пригостив випічкою колег, а ті вирішили, що покуштувати має і королева. Штолен їй дуже сподобався.
[Стефан Папперт, шеф-кухар]:
«Привіт із Лондона, з Найтсбриджа. Ми дуже схвильовані й раді бачити в Лондоні різдвяні частування від Себастьяна з пекарні “Bruecklmaier” (Брюкльмаєр). Усі члени королівського двору й старші члени королівської сім’ї теж раді бачити різдвяний штолен із Мюнхена тут, у Лондоні й Віндзорі».
Баварський кондитер пишається тим, що пече різдвяну випічку для королеви. Він каже, що для нього це як ніби його посвятили в лицарі.
Коротке посилання на цю сторінку: