26.05.2024
Телеканал NTD

144-річний музичний магазин Барселони опинився перед загрозою закриття

144-річний музичний магазин Барселони опинився перед загрозою закриття

Старовинний музичний магазин Casa Beethoven розташований на знаменитій набережній Лас-Рамблас у Барселоні. Він відкрився ще 1880..

Дата завантаження: 2024-10-26

video
play-sharp-fill

Старовинний музичний магазин Casa Beethoven розташований на знаменитій набережній Лас-Рамблас у Барселоні. Він відкрився ще 1880 року. Нині це місце, де можна знайти тисячі нот й архівних документів, деякі з яких датовано ще ХІХ століттям.

Але це унікальне місце опинилося під загрозою. Через зростання цін на оренду багато магазинів на вулиці закрилося. Casa Beethoven може спіткати та ж доля.

[Хауме Донкос, власник магазину]:

«У нас тут шістдесят чи сімдесят тисяч нотних записів усіх жанрів. Маємо партитури сардани (каталонського танцю), пісні фламенко, твори Шостаковича або Тейлор Свіфт. Ви можете знайти болеро чи танго. І саме ця розмаїтість — від традиційного, класичного до мейнстриму — дає нам змогу виживати».

Власник магазину каже, що серед відомих відвідувачів були зірки опери Монсеррат Кабальє та Хосе Каррерас.

Утім, таким магазинам виживати дедалі складніше. Особливо з появою цифрової музики та потокових онлайн-платформ.

Поки що Casa Beethoven тримається. Але його власник уже готується до того, що доведеться закритися.

[Хауме Донкос, власник магазину]:

«Такі магазини схожі на “Титанік”, який повільно тоне. Тоне не так швидко, бо ми переважно відчинені й розташовані на Лас-Рамблас, де проходить багато людей. Це допомагає нам виживати».

Більшість відвідувачів нині — це туристи.

[Брюс Маклафлін, турист із США]:

«Це дивовижне місце. Мені подобається історія та старі рукописи. І побачити їх тут — просто фантастика. Я вперше в Іспанії. І я просто вражений тим, що бачу».

[Ненсі Бонансі, туристка з Аргентини]:

«Попри те, що я не знаюся на музиці, коли побачила цей магазин, то зайшла, щоб дослідити щось захопливе. Тут можна знайти культурну спадщину».

За минулі роки багато старовинних магазинів на Лас-Рамблас мусили закритися через високі ціни на оренду. Іноді вона може сягати 15 000 євро на місяць.
Коротке посилання на цю сторінку:

144-річний музичний магазин Барселони опинився перед загрозою закриттяВідчути себе Алісою в Дивокраї пропонують у Нью-Йоркському ботанічному садуУнікальна мозаїка собору XII століття на Сицилії знову засяє золотомМелодії «Морського органа» допомагають заспокоїтися мешканцям та гостям хорватського містаКартини про романтику англійського села показали в ЛондоніДочка колишнього грецького короля Феодора вийшла заміж в АфінахЯк ресторанчик у Хорватії несподівано прославився своїми чевапамиЖартівливу регату ванн улаштували в БельгіїСад кактусів у Марокко за 60 років розрісся на 70 000 кв. мДіамантове кольє, яке, можливо, пов’язане з Марією-Антуанеттою, піде з молотка
Hide picture

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: