23.02.2024
Телеканал NTD

Картини про романтику англійського села показали в Лондоні

Картини про романтику англійського села показали в Лондоні

Ідилічне життя в селі зображує ця картина Джона Констебла під назвою «Віз для сіна». Її вважають..

Дата завантаження: 2024-10-22

video
play-sharp-fill

Ідилічне життя в селі зображує ця картина Джона Констебла під назвою «Віз для сіна». Її вважають найкращою роботою англійського художника.

І вона стала центральним експонатом нової виставки в Національній галереї в Лондоні. Тут намагаються зрозуміти, як ця робота стала культовою у творчості Констебла.

Місце, зображене на картині, реальне. Будинок існує донині, а сам художник, який творив на початку ХІХ століття, його не раз відвідував.

Констебл зображував те, що знав: сільську місцевість Саффолку, де він виріс. Однак у той час техніку художника сприймали як радикальну. Він додавав у пейзажний живопис енергію та емоції, що вважали незвичайним. Ключовим моментом була його пристрасть до природи.

[Естель Ловатт, художній критик]:

«Коли дивишся на його шедеври, то бачиш, що це не просто пейзажі, це також його автопортрети. Він знав місцевість як свої п’ять пальців, він любив звуки води, любив ходити повз слизькі колоди в річищі. Він любив веселки. Він уважав кожне дерево унікальним, бо немає двох однакових дерев».

Водночас люди також були для нього важливими. Він зображував усіх: молодих і старих, чоловіків і жінок.

Натхнення художник черпав у майстрів минулого. А його роботи згодом надихали інших. Деякі з них також увійшли до виставки.

Так, свою «Лісову стежку» англійський пейзажист Річард Паркс Бонінгтон написав, надихнувшись картиною «Віз для сіна», коли її привезли на огляд до Парижа.

Виставка називається «Відкрийте для себе Констебла та “Віз для сіна”». Експозиція працюватиме до 2 лютого.
Коротке посилання на цю сторінку:

Картини про романтику англійського села показали в ЛондоніКолекцію розкішного весільного вбрання показали на Тижні моди в ІндіїПринеси книжку — отримай огірки: незвичайна книгарня в Нью-Йорку«Вони для нас — усе»: президент Ботсвани про один з найбільших алмазівУльмський собор у Німеччині — найвища церква у світіПортрети королев художника Енді Воргола показали в НідерландахПарк розваг у Дубаї пропонує поринути у світ світла та барвНаймасовіший урок із програмування: у Португалії встановили рекорд ГіннесаПринцеса Кейт повертається до публічного життя після завершення курсу хімієтерапіїВогняне дійство відбулося на вулицях Гонконгу
Hide picture

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: