16.10.2024
Телеканал NTD

«Дуже емоційно»: глядачі описують церемонію відкриття Паралімпіади в Парижі

«Дуже емоційно»: глядачі описують церемонію відкриття Паралімпіади в Парижі

Президент Франції Емманюель Макрон оголосив Паралімпійські ігри відкритими. Урочиста церемонія відбулася на Єлисейських Полях та на..

Дата завантаження: 2024-09-16

video

Президент Франції Емманюель Макрон оголосив Паралімпійські ігри відкритими. Урочиста церемонія відбулася на Єлисейських Полях та на площі Згоди. Це вперше відкриття Паралімпіади проводилось за межами стадіону.

На місці вжили небувалих заходів безпеки. За порядком стежило близько 15 тисяч поліціянтів.

Понад 50 тисяч глядачів спостерігало за виступами 500 артистів з інвалідністю. Перед ними також пройшли 168 національних спортивних делегацій.

Паралімпійський прапор ніс британець Джон Макфолл, який у 2008 році виграв бронзову медаль у бігу на 100 метрів на Паралімпійських іграх у Пекіні. Він також став першою людиною з обмеженими фізичними можливостями, яку Європейське космічне агентство фактично допустило до майбутніх космічних місій.

Завершилася церемонія феєрверком. Глядачі називають відкриття емоційним.

[глядачка]:

«Було багато емоцій, дуже теплих. Там виголосили багато добрих послань. Тепер їх треба втілити в повсякденному житті».

[глядачка]:

«Церемонія була чудовою, дивовижною, зворушливою. Дуже багато емоцій».

[глядач]:

«Там показали, що всі ми однакові, незалежно від наших здібностей, кольору шкіри чи країни. У всіх мають бути однакові можливості».

Перед церемонією відкриття президент Франції Емманюель Макрон привітав у Єлисейському палаці голів держав та міжнародних організацій.

Комітет Паралімпіади оголосив, що на заходи продали вже понад два мільйони квитків і що цього разу відбувається справжній ажіотаж.

Змагання міститимуть такі дисципліни, як велотрек, плавання, тхеквондо та настільний теніс. Церемонія закриття Ігор відбудеться 8 вересня.
Коротке посилання на цю сторінку:

«Дуже емоційно»: глядачі описують церемонію відкриття Паралімпіади в ПарижіМорем на байку: грузинський мотоперегонник проїхав 33 км по водіНімеччина через напади з ножем посилить закони про зброю та імміграціюЗакон про відновлення природи ЄС схвалили після місяців затримокСім’ї раді новій програмі Байдена з набуття громадянства в СШАТайфун «Гаемі» налетів на Тайвань: 3 людини загинули, понад 200 постраждалоЗамах на Дональда Трампа: що вже відомо ФБРОбмеження на рідини в 100 мл повертаються до аеропортів ЄСПожежники борються з лісовими пожежами на південному заході ТуреччиниСпецпрокурор Джек Сміт знову висунув звинувачення проти Трампа

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: