16.10.2024
Телеканал NTD

Філіппіни звинувачують Китай в атаці на їхнє судно в спірних водах Південнокитайського моря

Філіппіни звинувачують Китай в атаці на їхнє судно в спірних водах Південнокитайського моря

Кораблі берегової охорони Китаю заблокували прохід філіппінському судну в Південнокитайському морі. Про це повідомила влада Філіппін...

Дата завантаження: 2024-09-16

video

Кораблі берегової охорони Китаю заблокували прохід філіппінському судну в Південнокитайському морі. Про це повідомила влада Філіппін. Згідно з її заявою, китайські кораблі здійснили небезпечні маневри, зокрема таран судна. А ще застосували водомети, через що у філіппінців відмовив двигун.

Інцидент стався в районі спірних островів Спратлі, поблизу мілини Сабіна. Філіппінське судно везло провізію рибалкам.

Влада КНР заявила, що корабель Філіппін увійшов до цих вод незаконно й проігнорував попередження китайської берегової охорони, яка вжила «необхідних заходів». Китай також звинуватив Філіппіни в тому, що вони надто часто відправляють запаси на своє судно.

КНР уже кілька десятиліть претендує майже на всю акваторію Південнокитайського моря. Але вісім років тому міжнародний трибунал ухвалив, що Китай не має історичного права на спірні території. Утім, Пекін стає дедалі наполегливішим у своїх претензіях, нарощуючи військову присутність у цьому морі.

Територіальні претензії також має В’єтнам, Тайвань, Бруней та Малайзія. Але найчастіше Китай входить у конфронтацію з Філіппінами, атакуючи судна. Попередній інцидент стався 19 серпня.

Південнокитайське море багате на природні ресурси, зокрема на рибу, нафту та природний газ. А острови та мілини вважають стратегічно важливими територіями.
Коротке посилання на цю сторінку:

Філіппіни звинувачують Китай в атаці на їхнє судно в спірних водах Південнокитайського моряТайфун «Шаньшань» налетів на Японію: є загиблі та постраждаліДжуліан Ассанж вийшов із британської в’язниці та полетів до АвстраліїСпецпрокурор Джек Сміт знову висунув звинувачення проти Трампа«Хезболла» запустила сотні ракет у бік ІзраїлюТимчасовий уряд Бангладеш очолив лауреат Нобелівської премії мируЄвропа потерпає від виснажливої спекиСутички в Парижі після другого туру виборів, на якому перемагають ліві силиУ Болівії придушили спробу військового держпереворотуВибух у Тель-Авіві: як дрон подолав систему повітряного захисту Ізраїлю

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: