16.10.2024
Телеканал NTD

Засновника месенджера Telegram тримають під вартою у Франції

Засновника месенджера Telegram тримають під вартою у Франції

Засновника Telegram Павла Дурова арештували й тримають під вартою в межах розслідування кіберзлочинів. Про це йдеться..

Дата завантаження: 2024-09-16

video

Засновника Telegram Павла Дурова арештували й тримають під вартою в межах розслідування кіберзлочинів. Про це йдеться в заяві паризького прокурора.

Дурова взяли під варту в аеропорту «Ле Бурже» 24 серпня. Йому збираються висунути звинувачення за 12 пунктами, серед яких причетність до обігу наркотиків, шахрайства, тероризма та поширення дитячої порнографії. Також речник поліції повідомив, що засновник Telegram опинився під слідством через відмову співпрацювати з органаними, які розслідують кібер- та фінансові злочини.

Telegram створено у 2013 році. Нині в месенджері близько мільярда користувачів. Дуров раніше казав, що уряди деяких країн тиснули на нього, щоб дістати доступ до даних користувачів. А він хоче, щоб Telegram залишався нейтральною платформою.

Після затримання Дурова працівники його компанії заявили, що йому нема чого приховувати, і що він не несе відповідальності за інформацію, якою обмінюються на платформі.

Вони також стверджують, що Telegram дотримується законів ЄС, зокрема Закону про цифрові послуги, а модерація відповідає стандартам.

Водночас деякі російські законодавці вважають затримання Дурова політично вмотивованим. Вони закликають МЗС РФ домагатися звільнення підприємця.

Проте президент Франції Емманюель Макрон сказав, що в арешті Павла Дурова немає політичних мотивів.

Павло Дуров — громадянин кількох країн, зокрема й Франції. Він залишив Росію у 2014 році, коли відмовився виконати вимогу російської влади закрити опозиційні спільноти в соцмережі «ВКонтакті».

Дурова називають «російським Цукербергом». За даними Forbes, його статки оцінюють у 15,5 мільярдів доларів.
Коротке посилання на цю сторінку:

Засновника месенджера Telegram тримають під вартою у ФранціїВООЗ: у Судані спалахнула епідемія холериТони мертвої риби прибило на берег поряд із грецьким курортомКонституційний суд Таїланду усунув прем’єра за поганий вибір міністраПалата представників Конгресу США ухвалила законопроєкт про захист ФалуньгунПосли Ізраїлю та США закликали РБ ООН осудити ХАМАСЗакриття заводів та звільнення працівників: Volkswagen оголосив про заходи економіїЛідер опозиції Венесуели просить притулку в ІспаніїНа Тайвані стався землетрусВійськовики Ізраїлю знайшли в Секторі Гази тіла шістьох заручників

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: