16.10.2024
Телеканал NTD

Тони мертвої риби прибило на берег поряд із грецьким курортом

Тони мертвої риби прибило на берег поряд із грецьким курортом

Тони мертвої риби вкрили Пагасетійську затоку, на березі якої стоїть грецьке портове та курортне місто Волос...

Дата завантаження: 2024-09-16

video

Тони мертвої риби вкрили Пагасетійську затоку, на березі якої стоїть грецьке портове та курортне місто Волос. Навколо стоїть сморід. Влада та місцеві жителі поспішають зібрати рибу, поки він не досяг найближчих готелів та ресторанів.

[Стеліос Лімніос, член міської ради]:

«Величезну масу мертвої прісноводної риби принесло течією з водосховища Карла».

Це лихо — відлуння торішнього шторму «Даніель», який затопив Фесалійську рівнину поряд із водосховищем. Прісноводна риба від контакту із солоною водою одразу загинула.

[Стеліос Лімніос, член міської ради]:

«Мертва риба тягнеться на кілометри. Місцеві рибалки кажуть, що вона плаває не лише вздовж узбережжя, а й у центрі Пагасетійської затоки».

За добу вивезли 40 тонн мертвої риби, але лишилося ще багато.

[Стеліос Лімніос, член міської ради]:

«Друга потенційна проблема — це забруднення води патогенами, які можуть розвинутися та нашкодити морським ссавцям, таким як дельфіни та черепахи. Ми поки що не знаємо повного масштабу збитків. Подивимося, як розвиватимуться події в наступні дні. Ми стривожені».

Працівники туристичного сектору бояться за бізнес. Торік він і так постраждав через шторм.

[Дімосфеніс Бакояніс, власник ресторану]:

«Після повені наше місто спорожніло. Тепер затока наповнилася рибою з Карли. Якщо порівняти з минулим роком, наші прибутки зменшилися на 80 %. У мене працювало 20 осіб, а цього року лише 8, бо туристів немає».

Місцева прокуратура розпорядилася провести розслідування. Влада має намір перекрити річку сіткою, щоб рибу не виносило в затоку. А місцеві бізнесмени кажуть, що це треба було зробити ще до шторму або хоча б у травні — до початку туристичного сезону.
Коротке посилання на цю сторінку:

Тони мертвої риби прибило на берег поряд із грецьким курортомКенія відправила до Гаїті 400 поліціянтів на боротьбу з бандитамиКривава атака РФ на «Охматдит»: 2 загиблих, понад 50 постраждалихРада Безпеки ООН вимагає зняти облогу із суданського міста, де живе 1,5 млн осібІзраїльські військовики врятували ще одного заручника ХАМАСуПожежники борються з лісовими пожежами на південному заході ТуреччиниУ Китаї в річку обвалився міст — загинули людиКитай більше не відправлятиме своїх дітей на усиновлення за кордонГантер Байден визнав себе винним у справі про ухиляння від сплати податківУ Південній Америці побито сумний рекорд за кількістю лісових пожеж

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: