19.07.2024
Телеканал NTD

Конституційний суд Таїланду усунув прем’єра за поганий вибір міністра

Конституційний суд Таїланду усунув прем'єра за поганий вибір міністра

Конституційний суд Таїланду в середу усунув прем'єр-міністра Сеттху Тхавісіна з посади. Причиною стало те, що прем'єр..

Дата завантаження: 2024-09-19

video

Конституційний суд Таїланду в середу усунув прем’єр-міністра Сеттху Тхавісіна з посади. Причиною стало те, що прем’єр обрав до кабміну колишнього юриста, який відсидів у в’язниці.

Магнат нерухомості Тхавісін став четвертим головою уряду Таїланду за 16 років, якого зняли з посади за рішенням того ж суду. Згідно з ухвалою, прем’єр порушив конституцію, призначивши міністра, який не відповідає етичним стандартам.

Сам колишній прем’єр уже визнав рішення суду.

[Сеттха Тхавісін, колишній прем’єр-міністр Таїланду]:

«Я поважаю рішення конституційного суду, але хочу сказати, що протягом усього мого перебування на посаді прем’єр-міністра я намагався робити все правильно. Я щиро відданий своїй роботі, виконую її чесно та сумлінно прислухаюся до думки всіх сторін».

Сеттху Тхавісіна усунули після менш як року перебування у владі. Тепер парламент має зібратися, щоб обрати нового прем’єр-міністра. А це означає, що країну знову чекає політична невизначеність.

[жителька Бангкока]:

«Я не дуже переймаюся через політику. Зрештою, буде хтось новий, хто замінить (прем’єр-міністра). Це мене не дуже приголомшило, бо такий уже Таїланд».

[житель Бангкока]:

«Щодо нового прем’єра, то тепер від парламенту залежить, кого вони оберуть і які їхні думки. Ми, громадяни, просто чекаємо на відповіді згори».

Останні 20 років Таїланд потрясали перевороти, а суди постійно ухвалювали рішення про усунення політиків і про розпуск політичних партій.

Зазначимо, той самий суд минулого тижня розпустив опозиційну партію «Рух уперед», ухваливши, що її кампанія з реформування закону проти ображення корони ризикує підірвати конституційну монархію.
Коротке посилання на цю сторінку:

Конституційний суд Таїланду усунув прем’єра за поганий вибір міністраУ ЄС набули чинності мита на електромобілі з Китаю«Дуже емоційно»: глядачі описують церемонію відкриття Паралімпіади в ПарижіПівденна Корея стурбована випробуваннями дронів-камікадзе в КНДРІзраїль відповів авіаударами на загибель людей на футбольному полі«Він крутий»: Трамп прибув на з’їзд своєї партії з пов’язкою на вусіВулиці перетворилися на річки: ураган «Деббі» налетів на американський штат ФлоридаНетаньягу: «Інтенсивні бої проти ХАМАСу добігають кінця»17 тисяч паломників урятували в індійських Гімалаях2 мільйони осіб постраждали в Бангладеш через розлив Брахмапутри

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: