19.12.2024
Телеканал NTD

Спортзал просто неба: кенійці тренуються поруч із шосе

Спортзал просто неба: кенійці тренуються поруч із шосе

Кенійські атлети перетворили узбіччя дороги, що проходить через місто Кісуму, на спортивний зал просто неба. З..

Дата завантаження: 2024-04-18

video

Кенійські атлети перетворили узбіччя дороги, що проходить через місто Кісуму, на спортивний зал просто неба. З березня в країні через епідемію коронавірусу закрито всі комплекси й стадіони. Але спортсмени хочуть підтримувати форму, тому щоранку приходять сюди.

Евелін доклала багато зусиль, щоб увійти до збірної Кенії з боксу, і рішуче налаштована перемогти в найближчому турнірі.

[Евелін Акіні, спортсменка]:
«Я закликаю й інших спортсменів тренуватися. Не варто зупинятися через страх перед коронавірусом. Під час тренувань тіло зміцнюється, і ви не захворієте».

[Огастін Сайва, спортсмен]:
«Ці тренування корисні. Це можна бачити в європейських країнах. Наприклад, коли тренер і футболісти лондонського “Арсеналу” заразилися коронавірусом, то дуже швидко одужали».

Деякі приходять сюди сім’ями. Вінсент тренується разом із дочкою. Він займається тхеквондо.

[Вінсент Очієнг, спортсмен]:
«Ми плануємо в жовтні представляти країну на чемпіонаті світу з тхеквондо в Китаї. Але, на жаль, коронавірус поширюється, і ми не знаємо, коли епідемія закінчиться. Просто сподіваємося, що це станеться до турніру».

Під час карантину Вінсент утратив тренерську роботу, тому закликає уряд допомогти таким, як він.

Водночас тренування вздовж шосе приваблюють дедалі більше кенійських спортсменів. Сюди приходять баскетболісти, футболісти та навіть танцюристи.
Коротке посилання на цю сторінку:

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: