19.10.2024
Телеканал NTD

У Таїланді за час карантину побільшало пластикових відходів

У Таїланді за час карантину побільшало пластикових відходів

Колишня тайська віндсерфінгістка Амара Вічітхонг після тривалого карантину знову збирає сміття в річечках і струмках Паттаї...

Дата завантаження: 2024-04-19

video

Колишня тайська віндсерфінгістка Амара Вічітхонг після тривалого карантину знову збирає сміття в річечках і струмках Паттаї. Про чистоту природи вона піклується вже 20 років. Амара та інші волонтери помітили, що під час епідемії люди почали викидати більше сміття.

[Амара Вічітхонг, волонтерка]:
«Мене непокоїть, що після епідемії в море потрапить багато сміття. Поки ми, люди, не змінимо поведінки чи не усвідомимо, що робимо, то не зможемо зберегти природу».

За даними влади, під час карантину обсяг відходів у Таїланді зріс на 15%. Водночас стало більше викинутого пластику й пакетів, у яких доставляють їжу. Наприклад, у Бангкоку такого сміття побільшало на 80%.

Під час епідемії в Таїланді доставляння продуктів і готових страв стало новою нормою. Кур’єрські служби повідомляють, що кількість замовлень зросла в 3‒4 рази.

[Тхон Тхамронгнавасават, морський біолог]:
«Люди знають, яка красива природа без сміття. Ми частіше бачимо рідкісних морських тварин і ще більше її цінуємо. Люди готові відмовлятися від пластику. Але він став новою нормою під час доставляння їжі. І коли епідемія COVID-19 закінчиться, пластик використовуватимуть навіть ще більше».

Амара та її помічники збирають сміття й на березі, щоб воно не потрапило в море. Вони також розтягнули в струмку сітку, яка затримує відходи, що несе течія. Біля дна волонтери залишили прохід для риби.

Тайський курорт Паттая розташований на узбережжі Сіамської затоки. Зазвичай за рік він приймає кілька мільйонів туристів. Море біля Паттаї вважається брудним, тож багато хто купається й засмагає на прилеглих островах.
Коротке посилання на цю сторінку:

У Таїланді за час карантину побільшало пластикових відходівКенійська компанія рятує природу від електронного непотребуТуристи закликають дати спокій принцесі Кейт після того, як її помітили у ВіндзоріЯк і чим годуватимуть спортсменів під час Олімпіади в ПарижіЧерез війну в Секторі Гази Ізраїль утратив тисячі палестинських робітниківОстанній підліток у селі: як Греція планує підвищувати народжуваністьУ Ріо намагаються зупинити спалах лихоманки денге до кульмінації карнавалуРекордно низьку народжуваність зафіксували в Японії 2023 рокуЧерез посуху на півдні Іспанії затвердили нові обмеження та заходиШтат США Нью-Джерсі сподівається вийти на ринок кленового сиропу

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: