29.01.2024
Телеканал NTD

Експерти: пандемія допомогла популяціям бджіл відновитися

Експерти: пандемія допомогла популяціям бджіл відновитися

Робота на цій пасіці гуде й кипить на тлі знаменитого лондонського хмарочоса Shard. Вона розмістилася на..

Дата завантаження: 2024-03-28

video

Робота на цій пасіці гуде й кипить на тлі знаменитого лондонського хмарочоса Shard. Вона розмістилася на даху чотириповерхової будівлі, що на півдні британської столиці.

Вулики належать Дейлі Гібсону, співзасновнику компанії Bermondsey Street Bees, яка постачає мед до готелів, ресторанів, сувенірних магазинів і пивоварень. Загалом у столиці компанія встановила 84 вулики.

[Дейл Гібсон, власник пасіки]:
«Коли бджоли виробляють достатньо меду, ми можемо забрати в них частину. Але потрібно залишити їм стільки, щоб вистачило на зиму й весну. Зараз міський сезон лише починається».

20 травня відзначають Всесвітній день бджіл, який заснувала ООН у 2017 році. Бджолярі в усьому світі кажуть, що пандемія підкорегувала життя і людей, і бджіл. Так, закриття паркових зон сприяло тому, що у бджіл з’явилося більше місць для пошуку нектару. До того ж менше використано пестицидів та інсектицидів.

[Нікола Бредбір, директор Bees for Development]:
«З наукового погляду ми дуже непокоїмося через здатність бджіл перелітати до різних країн. Якщо пандемія змінить ситуацію, то вплив насправді буде позитивним».

Чисельність бджіл у всьому світі знижується. Експерти кажуть, що до цього призвело зменшення місць, де комах можуть збирати нектар, забруднення довкілля та використання хімікатів у сільському господарстві.

У деяких країнах навіть почали придумувати способи, як замінити бджіл, якщо їх стане недостатньо, щоб запилювати рослини. Приміром, одна ізраїльська компанія придумала апарат, який направлено подає пилок прямо у квітки плодових дерев.
Коротке посилання на цю сторінку:

Експерти: пандемія допомогла популяціям бджіл відновитисяСуданці виходять в інтернет через Starlink, оскільки мобільного зв’язку немаєЧерез війну в Секторі Гази Ізраїль утратив тисячі палестинських робітниківТроє жителів Японії виступили проти «расової упередженості»Як в Іспанії вирішують конфлікт між рідкісними ведмедями та людьмиУ Мексиці на тлі нестачі води розгоряється суперечка через приватні штучні озераТримати незареєстрованих собак буллі XL в Англії — тепер кримінальний злочинБізнесмен у Беніні отримує з відходів біогаз, який забезпечує сотні будинківБільше, але дрібніші: урожай авокадо в Марокко цьогоріч може встановити рекордРік після землетрусу: як у Туреччині відновлюють життя

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: